Multitasking med multimasking = kombinera hydrogelmasker och sheet masks

Utbudet av ansiktsmasker består inte längre bara av lermasker eller krämbaserade inpackningar för ansiktet. I och med koreansk hudvård fick vi upp ögonen för sheet masks, en engångsmask med syfte att ge snabb återfuktning och har ofta ytterligare inriktning, exempelvis att verka utjämnande eller lugnande.

Från K-beautyns härliga värld hittar vi fler sorters masker som ska jobba på specifika områden och ta hand om dem på bästa sätt för att ge återfuktning, behandla fina linjer och pigga upp! Alla dessa är dessutom utmärkta att förvara i kylskåpet för att få den där direkt svalkande upplevelsen som man kan behöva på en irriterad hy eller en hud som blivit varm i solen.

Nu djupdyker vi i ögonmasker, några återfuktande sheet masks och det senaste tillskottet – en halsmask! Bli en "multimasker" och använd dem samtidigt för att få maximal effekt och njut av återfuktad hud mer motståndskraftig mot fina linjer och fuktförlust! Ögonmasker och halsmask applicerar du först och låter verka i 20-30 minuter. Ovanpå dem väljer du en sheet mask utifrån din huds behov och har den på i 10-20 minuter.

Nyhet! Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Hydrogel Neck Mask

En spännande nyhet i vårt sortiment är denna hydrogelmask för halsen! Hydrogel är en vattenbaserad formula som pressas och formas till just masker, och ger god återfuktning och har samtidigt en svalkande och avsvällande effekt. 

Denna halsmask är berikad med 10 stycken hyaluronsyror för att ge just detta många gånger bortglömda område lite extra omsorg. Sitter du ofta nedböjd framför en skärm så utsätts halsen för påfrestning som kan leda till fina linjer och då är en halsmask ett sätt att motverka detta.

Detsamma gäller om man med åldern börjat uppleva att huden på halsen börjat bli lite slappare och tappat sin elasticitet, då är det utmärkt att använda kollagenstimulerande hyaluronsyror på området, eftersom det är just bristen på nyproducerad kollagen som gör att huden får ett åldrat utseende.

Använd den på rengjord hud som du med fördel preppat med toner för att huden bättre ska kunna tillvarata maskens egenskaper. Låt den verka i 30 minuter innan du avlägsnar den och klappa varsamt in resterande essence i huden innan du går vidare med din rutin!

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask

Från samma serie som halsmasken hittar vi dessa hydrogelmasker anpassade för det känsliga ögonområdet – ögonmasker eller eye patches. De är morgonpuffiga ögons bästa vän!

Med sex olika hyaluronsyror ger de långvarig återfuktning som på sikt motverkar fina linjer. Att de även innehåller vitamin B5 och frocutan som har fuktbindande egenskaper gör att fukten i huden hålls kvar samtidigt som vitamin B5 också har en uppstramande effekt som ger det där lilla extra lyftet!

Burken de kommer i dessutom är generöst fylld med essence vilket gör att de aldrig känns torra. Det kan du försiktigt massera in kring ögonen efter du använt ögonmaskerna i 20-30 minuter, innan du går vidare till ögonkräm.

Sheet masks

Fortsätt på det återfuktande spåret och välj en sheet mask med just denna inriktning. Det är toppen året om: under vinterhalvåret när huden blir mycket torrare men också under sommaren för hud som blivit exponerad för sol och där man vill förlänga brännans livstid. 

I GLOWiDs egna sheet mask Aqua & Glow har vi tillgodosett hudens behov av näring och återfuktning i kombination. Med ingredienser som pumpaextrakt och ginseng blir huden plumpad och fastare medan ceramider och panthenol ger den där fuktboostande effekten som både ger fukt och binder den så att den inte dunstar från huden.

Från Make p:rem har vi Comfort Me Barrier Hole Mask är en lättare form av sheet mask för återfuktning genom vitamin B5 och vetegroddsextrakt. Den har fuktbindande egenskaper som lämnar huden mjuk och lugnad. Den generösa mängden essence i förpackningen kan du applicera på andra delar av kroppen som känns lite extra torra.

Liva upp trött och glåmig hud med Dr. Ceuracles Hyal Reyouth Lifting Mask som, vilket namnet antyder, har en uppstramande effekt tack vare att den innehåller adenosin. Torr och känslig hud i stort behov av fukt kommer tycka om denna sheet mask som både känns lätt utan att vara för klibbig. Det höga innehållet av hyaluronsyra gör huden återfuktad och plumpad.

Senast besökta