Stort fan av ris-serien? I'm From Rice Sunscreen är här lagom till våren!

Hej Glow Pro's! Hoppas ni mår fantastiskt i vårvädret! Vi har en otroligt spännande nyhet att dela med er som älskar ris-serien från I'm From. Nämligen deras nya fysikaliska solskydd "Rice Sunscreen"! Denna vecka är det fullt fokus på solskydd, så ni får 25% på hela produktkategorin veckan ut. 

 

Fysikaliskt / mineralsolskydd!

I'm From Rice Sunscreen är unik i sitt slag då detta är ett 100% mineralsolskydd som innehåller 41 % Goami Rice Extrakt från Yeoju, Sydkorea som hjälper till att avlägsna orenheter från huden för en mjukare, slätare och jämnare hy.

Vad är ett mineralsolskydd?

Mineralsolskydd jämfört med ett kemisk solskydd innehåller oftasts mineralerna zink och/eller titaniumdioxid som lägger sig som en hinna på huden och reflekterar bort solens skadliga UV-strålar likt en spegel. Ett kemisk solskydd absorberar snarare strålarna i huden och omvandlar dessa till oskadliga strålar.
Ett mineralsolskydd kallas ibland även för fysikaliskt solskydd och passar en känsligare hy.

SPF50 och PA++++

Rice Sunscreen har genomgått SPF-test med resultat SPF 50+ PA++++. Den innehåller icke-nano zinkoxid som kan blockera både UVA och UVB. Detta är ett solskydd som inte bara skyddar huden från UV-strålar utan som samtidigt också verkar effektivt för att lugna hud irriterad av UV-strålning.

Det är en 100 % mineralbaserad solkräm och har en lätt, silkeslen konsistens som lätt  smälter in i huden utan att lämna någon klibbighet eller vit hinna. Den har en mild och behaglig doft.

Miljövänligt solskydd.

(Innehåller varken Oxybenzone eller Octinoxate, som kan vara skadligt för koraller och marina ekosystem.)

Vad gör ris i hudvård?

Ris är en antioxidantrik ingrediens som innehåller bland annat vitamin E, ferulsyra och oryzanol. Den bidrar med lyster och jämnare hudton samtidigt som den lindrar en irriterad och torr hy. 

När ingrediensen ris används i hudvårds produkter så finns det många bra fördelar. Den största fördelen är den lystergivande effekten som huden får. Ris har även återfuktande, uppstramande, balanserande och utjämnande effekter på huden. 

Passar alla hudtyper men extra bra till en normal till torr glåmig hud eller en hud som inte önskar ett kemiskt solskydd. 

Gör så här:

Efter rengöring och toner, applicera 2-3 fingrar av produkt. Pro tip! Värm upp solskydded mellan händerna innan du applicerar på ansiktet så smälter produkten in lättare och mineralpartiklarna osynliggörs snabbare. Appliceras som sista steg i din morgonrutin. Kan användas både på kroppen och i ansiktet. Återappliceras under dagen. 

Glow hack!

Kombinera såklart med hela ris-serien för den fina gwang lystern. Ett hett tips är att applicera Rice Toner i 7 lager för att sedan följa upp med serum, kräm och/eller solskydd. Get,set, glow! ✨

 

Vi är så peppade på denna soliga nyhet från I'm From. Här kan du hitta och läsa mer om produkten!

Och glöm inte - SPF if your BFF! Om du vill ha assistans för att hitta rätt solskydd för dig behöver du inte tveka på att skicka iväg ett email till info@glowid.se så hjälpar våra Auktoriserade hudterapeuter dig! <3

Kram Team GLOWiD!

Senast besökta