Jag testade en 15-stegs hårspa i hjärtat av Seoul!

Hej på er, Jennifer här!

I slutet av April kom vi hem från en helt underbar resa från Seoul där vi fyllt våra dagar med oändligt av K-beauty, leverantörsmöten och en 15-stegs skalpbehandling! Vi spenderade totalt 6 dagar i staden varav onsdagens agenda hade denna behandling inplanerad. 

Behandlingen utfördes på salongen Eco Jardin i närheten av Aeogae Station. Innan behandlingen hade vi stämt möte med vår kollega Claire från Hyggee och hon var så snäll och visade oss vägen till salongen.

Bild: Team GLOWiD och Claire från Hyggee! <3 Vi sågs på Starbucks i närheten av salongen och spelade in content och pratade om deras kommande resa till Stockholm, vi är så taggade på att de kommer på besök!

Behandlingen bokade vi via deras instagram, faktum med att det är ganska vanligt att behandlingarna bokas via What's App eller Insta DM och inte separat bokningssystem! Smidigt var det iallafall och i och med att salongen verkade vara väldigt populär (jag hittade denna salong via Tiktok!) var de väldigt måna om att vi inte skulle ställa in behandlingen eller komma för sent!

Vi fick börja med att hänga av oss våra kläder och hoppa i en mysig morgonrock. Därefter visades vi till vår behandlingsstol där vi fick välja varsin dryck, jag tog Lemon Tea som smakade som söt lemonad, så uppfriskande!


Bild: Vi blev så inspirerade av denna behandling att vi tagit fram ett helt hårkit till er att ta del av. Jag kommer gå igenom steg för steg vad vi gjorde och vilka produkter från vårt egna sortiment som man passa utefter denna behandling!

Här kan du se hela behandlingen i videoformat!   

Steg 1: Behandlingen inleddes med att utvärdera min skalp och hårbotten innan behandlingen. På en skärm framför sig kunde man tydligt se att min hårbotten var full med döda hudceller och sebum, vilket inte kom som en överraskning då jag inte hade tvättat håret, precis fyllt på med torrshampoo och hållt mig från att tvätta det då jag sparade allt till detta tillfälle. Jag skämdes lite när frisören gjorde häpna ”ohh” och ”wow” ljud åt mig och min hårbotten, haha! Med glimten i ögat såklart! ;)

 

Bild: Personalen och frisören utvärderar min hårbotten, som ni ser inte har tvättats på cirka två dagar och en hel del döda hudceller blandat med sebum var synligt, dags att ta bort det!

Här kan du ställa dig själv frågan ”Hur upplevs min hårbotten/hår?” Är det känsligt, irriterat, kliande, oljigt, torrt etc? Beroende på din upplevelse anpassar du din hårvård efter detta, precis som med hudvården!

 

Steg 2 Rengöring och exfoliering med aromaolja. Frisören hade i en aromaolja i hårbotten och började massera in det dels manuellt med händerna men också med en galvanic brush som står för steg 3. Denna borste hjälpte till att penetrera ingredienserna djupare med hjälp av LED-teknik. Detta ökade blodcirkulationen och löste upp spänningar i huvudet, så skönt!

Eftersom vi inte har någon olja ämnad för hårbotten hos oss på GLOWiD kan jag istället rekommendera Scalp Scaling ampoule från La’dor, en skalpskrubb som kan användas innan shamponering eller efter shamponering, oavsett så ska den appliceras, masseras in och sedan sköljas ur, jag har själv använt upp hela 4 ampuller av denna och älskar den!

Massera med fingrarna eller varför inte La’dor’s blå skalpmassage verktyg?

 

Bild: Man fick se alla steg framför sig under hela behandlingen, otroligt mycket tekniska apparater användes under behandling, som denna "Galvanic Sealing Brush", men är man förvånad när man är i det innovativa landet Korea? Nej inte särskilt! ;)

 

Steg 4 en detoxifierande skrubb i flytande form applicerades tillsammans med steg 5 som var ånga. Jag fick en tjusig mössa på huvet för att ytterligare penetrera produkten djupare. Porer och hårets fjällskikt öppnar upp sig och blir poröst av värme, så testa det du med, kanske i bastun på gymmet eller sätt en plastmössa på huvudet! Ett förslag på detoxiferande skrubb kan vara Saturday Skin Scalp Peptide Treatment som ser ut som en flytande toner man har i vått hår eller i torrt hår på kvällen innan läggdags. Den innehåller BHA-syra och peptider som exfolierar och återupplivar huden i håret!

Steg 6 Det var dags för nackmassage och wow vad massage är underskattat hörrni! Det var ganska mycket fokus på massage runt huvudet och inte nödvändigtvis bara i skalpen, detta för att öka blodtillförseln och öppna upp lymfstationerna som för all vätska och blod till och bort från huvudets område, vilket känns så logiskt! Ta din favorit oljerengöring och massera din nacke, axlar och dekolltage, kanske även ditt ansikte om du gör denna rutin på kvällen och haft smink? Du ska ändå snart vidare till steg 7 och 8 vilket är en varm handduk följt av shamponering!

 

Steg 7 bestod av något så simpelt som en varm handduk på axlarna, otroligt avslappnande!

Steg 8 var det dags för shamponering. Och givetvis dubbelrengjorde dem skalpen precis som vi tänker i hudvården. Vi har i detta kit därför satt ihop det med ett ”vanligt” shampoo från La’dor och ett exfolierande och detoxande shampoo från Dr Ceuracle. Börja med det vanliga shampoot och följ upp med detoxshampoot!

 

Steg 9 bestod av shamponeringen tillsammans med steg 9 ett elektroniskt verktyg kallat ”Y Stick” som använde sig av + och – laddade joner som fick shampoot att verka djupare och lyfte samtidigt upp metaller från skalpen. Detta är ju inget verktyg gemene man har hemma, men ett detoxshampoo och massageverktyg gör susen det med!

 

Steg 11 Vila i hårspat! Man blev visad till sitt privata lilla rum och fick lägga sig på en behandlingssäng ( så skönt att det inte var en hård frisörstol! ) och där satte de på vattenfallet över huvudet och man fick 10 minuter för sig själv. Jag som vid denna tidpunkt var lite jetlagged och överöst av nya intryck hann somna till en snabbis, så skönt! Därefter sköljdes håret ur och vi gick ut i salongen igen. Denna tid skulle vara perfekt att lägga Tea Tree Scalp Pack från La’dor, alltså en hårbottenmask!

 

Bild: Man fick tio minuter för sig själv i ett privat rum där det berömda vattenfallet låg och rann över huvudet under hela tiden, jag somnade till och kände mig helt groggy när jag vaknade upp, jetlaggen kom ikapp mig här haha!

Steg 12 var ytterligare en utvärdering av skalpen med samma kamera tidigare och nu kunde man tydligt se en förbättring avseende hur ren och frisk hårbotten såg ut, så coolt!

 

Bild: Till vänster ser man min hårbotten före behandlingen och till höger ser man hårbotten efter behandlilngen. Man ser tydligt hur mycket renare den är men lägg även märke till hur irritation och rodnad också har dämpats! 

Steg 13 applicerades en toner med fokus på hair growth, här kan återigen Saturday Skin Scalp & peptide treatment vara ett utmärkt alternativ då den jobbar på just hårväxt!

 

Steg 14 användes ytterligare ett verktyg, ett så kallat T-stick som skulle få tonern att penetrera djupare ner i hårbotten.

 

Steg 15 var avslutningsvis styling i form av föning! Inte mycket stylingprodukter ingick och jag hade nog önskat någon form av leave in och en olja, därför la vi till Keratin Power Glue i kitet och även vår populära parfymerade hårolja La Pitta i vårt eget kit!

 

Efter behandlingen kändes håret extremt rent och fräscht, hårbotten kändes lugn, sval och ”lätt” på något vis. Detta kommer jag garanterat att ta med mig hem till min hårrutin i Sverige och göra i alla fall 1 gång i månaden för att verkligen djuprengöra och behandla hårbotten!

 

Hoppas ni har gillat att läsa om min upplevelse från skalpbehandlingen och att ni ska bli inspirerade att anamma vissa principer till er hårvårdsrutin med hjälp av Seoul Scalp & Hair Treatment Kit! Har ni några frågor är det bara att ni mejlar oss på info@glowid.se eller skickar iväg ett DM till oss på instagram. :)

 

Kram Jennifer!

Senast besökta