Vilka produkter från COSRX passar vilken hudtyp och hudtillstånd?

Idag tänkte jag prata lite om olika produkter från COSRX. Jag tänkte lyfta olika produkter som passar olika hudtyper och hudtillstånd. I deras produktsortiment kan man hitta produkter som passar alla men ibland kan det vara svårt att veta just vilka som passar ens egna hud, därför tänkte jag ta upp några exempel i inlägget som förhoppningsvis gör så just ni finner en ny favorit hos detta fantastiska märke. Ni kommer märka att flera av produkterna från COSRX funkar för flera olika hudtyper och hudtillstånd.

Man brukar ju prata om olika hudtyper och då är det dessa fyra man talar om

Normal hy- En person som har en normal hudtyp har en balanserad problemfri hy som upplevs mjuk och med en bra spänst. Den har en jämn hudton och har inga synliga porer och är varken torr eller oljig utan besitter bra fuktförmåga. Denna hudtyp är den minst vanliga.

Några produkter som passar en normal hy; 

Low PH good morning gel cleanser är en mild men effektiv rengöring som rengör utan att torka ut huden. Den har en gel textur som löddrar vid kontakt med vattnet och har ett lågt ph värde som hjälper till att bibehålla en frisk hud.

One step moisture up pads som är färdigdränkta pads som innehåller BHA från pilträdet (salix alba) och propolisextrakt som ger näring åt huden. Padsen innehåller även hyaluronsyra som återfuktar och binder fukten i huden

Advanced snail 96 mucin power essence Den innehåller 96 % snigelsekret och återfuktar och plumpar huden samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet. Essencen använder man efter toner och innan serum när man ska applicera den och denna kan användas både morgon och kväll.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm innehållandes snigelsekret och bidrar till att återfukta och bidra till hudens elasticitet. Den innehåller hela 92 % snigel sekret som har reparerande egenskaper och skyddar mot fuktförlust. Denna kräm används både morgon och kväll.

Torr hy – Vid en torr hudtyp så har man brist på både fukt och fett och behöver addera detta i sin rutin. Huden kan även fjälla och få torra partier och man upplever ofta en stramande känsla. Porerna hos en torr hudtyp är knappt synbara då dom är så små, det beror på att en torrare hudtyp har ett underskott av talgproduktionen.

Några produkter som passar bra för en torr hudtyp är dessa nedan;

AHA 7 whithead power liquid innehåller glykolsyra som effektivt och exfolierar huden och samtidigt återfuktar den tack vare hyaluronsyran. Det är viktigt vid en torr hy att man faktiskt ser till att exfoliera bort dom döda hudcellerna så att ens resterande produkter verkligen kan få chans att tränga ner i huden och ge den återfuktning en torr hud behöver. Så att addera denna syran från COSRX några dagar i veckan är bra.

Vill man istället använda sig av en BHA syra kan man även här använda dessa pads  One step moisture up pads som är färdigdränkta pads som innehåller bha från pilträdet (salix alba) och propolisextrakt som ger näring åt huden. Padsen innehåller även hyaluronsyra som återfuktar och binder fukten i huden vilket även är passande för en torrare hy.

Advanced snail 96 mucin power essence är en riktigt fin produkt att ta med i sin rutin. Den återfuktar och plumpar huden samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet. 

Balancium comfort ceramide cream är en närande och återfuktande kräm som kan användas morgon och kväll. Den stärker hudbarriären och har en rikare krämig formula. Den är även bra mot envisa torrfläckar. Den innehåller många återfuktande ingredienser som hyaluronsyra, glycerin och även ceramider.

Ultra nourishing rice overnight spa mask är en bra mask att sova med npgra gånger i veckan för att boosta huden lite ytterligare. Den har en lätt och krämig textur och ger fukt åt en torr hy. Den innehåller även risextrakt som är en välkänd och naturlig ingrediens i asien som används bland att för dess uppljusande och mjukgörande effekter på huden.

Fet hy- En fetare hudtyp har tillskillnad från den torra hudtypen ett överskott fett i talgkörtlarna. En överproduktion av talg som bidrar till att man upplever blanka partier och en oljig hudyta. Den här hudtypen upplever ofta att man lätt får akne och pormaskar. Man kan även uppleva att man får stora vidgade porer. En fet hudtyp behöver inget fett utan bara fukt.

Några produkter ur COSRXs sortiment man kan kika lite extra noga på om man har en fetare hudtyp är dessa nedanför;

Low PH good morning gel cleanser är en mild men effektiv rengöring som rengör utan att torka ut huden. Den har en gel textur som löddrar vid kontakt med vattnet och har ett lågt ph värde som hjälper till att bibehålla en frisk hud. Använd på morgon och på kvällen, bra att använda kvällstid är alltid en oljebaserad rengöring så man verkligen får bort överflödigt talg och smink för att sedan kunna gå in med en vattenbaserad rengöring och rengöra huden ordentligt. 

One steo original clear up pads är färdigdränkta pads för smidigare applicering. Dessa pads exfolierar effektivt men skonsamt med BHA från pilträdet (salix alba bark vatten) och är framtagna för en fet och akne benägen hud. Padsen kan användas som ansiktsmask genom att placera padsen på ansiktet några minuter och på så vis lugna och återställa balansen i huden och minska inflammationer.

BHA blackhead power liquid exfolierar huden med BHA som tränger ner i porerna och hjälper till att avlägsna talg. Peelingen är i vätskeform och innehåller naturligt BHA från pilträdet (salix alba bark vatten) som hjälper till att uppnå en klar och aknefri hud.

Two in one poreless power liquid är en effektiv BHA exfoliering som har en kylande effekt på huden. Den kontrollerar ökad talgproduktion och har en balanserande effekt på huden, den jobbar även bra om man upplever sig ha förstorade porer.

Advanced snail 96 mucin power essence passar alla hudtyper och så även den fetare hudtypen och är ett bra tillskott att addera då den jämnar ut hudtonen, bidrar med fin fukt och hjälper till att läka huden och förhindra att nya utbrott uppkommer. En fet hudtyp behöver som tidigare nämnt massa fukt och inget fett för återfuktning är a och o för alla hudtyper, denna bidrar med det åt huden.

Ultra moisturizing lotion som är en oljefri ansiktskräm som kan användas både morgon och kväll. Den innehåller 70,8% björksav som ger återfukting och lugnar huden och har ingen klibbig konsistens utan sjunker in snabbt i huden.

Ultimate moisturizing honey overnight mask är en perfekt mask att addera i sin rutin för lite extra fukt. Den har en svalkande gele textur som snabbt absorberas i huden och innehåller 87 % propolisextrakt som verkar lugnande och läkande för huden. Passar utmärkt att sova med några gånger i veckan och har antiinflammatoriska egenskaper.

Blandad hy är den vanligaste hudtypen och kan visa sig på lite olika sätt, men generellt kan man säga att det består av flera än en hudtyp i olika zoner i ansiktet. En vanlig sådan är att man kan uppleva sig vara oljigare i t- zonen vid pannan på näsan och hakan. Där kan man lätt kan uppleva att man får tilltäpptheter men att man har normal/torrare hy på kinderna. Detta kräver då såklart olika behandling och det är toppen att multitaska tex när du lägger en ansiktsmask att då ”dubbelmaska” för att ge specifikt område rätt omsorg och vård. 

Produkter som passar en blandad hy är; 

Low PH good morning gel cleanser är en skonsam rengöring som passar även till en kombinerad hud. Den rengör utan att torka ut och har ett lågt ph värde som hjälper till att bibehålla en frisk hud. 

One step original clear up pads är passar även denna hudtyp och är som tidigare nämnt färdigdränkta pads för smidig applicering. Padsen exfolierar fint med BHA från pilträdet (salix alba bark vatten) och avlägsnar avlägsna döda hudceller och ger en klarare hy. 

Advanced snail 96 mucin power essence är en återfuktande essence innehållandes snigelsekret som plumpar och återfuktar huden. Den är lystergivande och bra passar bra för en kombinerad hy.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm som innerhåller 92 % snigelsekret. Den bidrar bland annat med bra återfuktning till huden.

Ultra moisturizing lotion som är en oljefri ansiktskräm som kan användas både morgon och kväll. Den innehåller 70,8% björksav som ger återfukting och lugnar huden och har ingen klibbig konsistens utan sjunker in snabbt i huden och fungerar utmärkt för en kombinerad hudtyp som vill ha en kräm som återfuktar och inte är för rik i konsistensen.

Hudtillstånd

Vi har även något som kallas för hudtillstånd som dels beror på genetiska förutsättningar, hormoner, stress, livsstil samt klimat och andra faktorer som spelar roll. Man kan även uppleva flera hudtillstånd samtidigt. Nedan finner ni några vanliga.

Känslig hud En känslig och reaktiv hud blir ofta röd och blossig, man kan även lätt få eksem och utslag då man har en nedsatt hudbarriär som därmed är lättare mottaglig för påfrestningar från miljön runtomkring och bakterier. Till en känslig hud behöver man jobba lugnande och barriärstärkande.

Några produkter som passar fint för dom flesta med känslig hud från COSRX  är dessa;

Ac collection calming mild är en exfolierande toner som har lugnande egenskaper vilket passar perfekt om du är känslig men samtidigt har orenheter och vill jobba på det. Denna toner är allergivänlig och dermatologiskt testad. Helt fri från alkohol vilket hjälper huden att bibehålla fuktbalansen och lugnar från irritation och inflammation. Den innehåller salisylcyra som en hjälper till vid orenheter och exfolierar bort döda hudceller, den innehåller även grönt te är naturligt rikt på antioxidanter, vilket hjälper till att skydda huden från fria radikaler.

One step moisture up pads som är färdigdränkta pads som innehåller BHA från pilträdet (salix alba) och propolisextrakt som ger näring åt huden och lugnar huden. Padsen innehåller hyaluronsyra som återfuktar och binder fukten i huden och har även antiinflammatoriska egenskaper.

Advanced snail 96 mucin power essence  återfuktar och jobbar barriärstärkande vilket är idealiskt för en känslig hy. Den innehåller även lugnande allantoin som är en bra ingrediens vid reaktiv hud och har antiinflammatoriska egenskaper.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm som essensen jobbar barriärstärkande och lindrar en röd hy. Den innehåller 92 % snigel sekret som har reparerande egenskaper och skyddar mot fuktförlust. 

Balancium comfort ceramide cream är en återfuktande och närande kräm som kan användas morgon och kväll som stärker upp hudbarriären. Perfekt att använda vintertid för en känslig hy för att stärka och skydda huden för yttre påfrestningar. Man kan använda den som en skyddande barriärkräm.

Ultimate moisturizing honey overnight mask Den här lugnande och fuktgivande ansiktsmasken är bra att addera för en känslig hudtyp. Den har en skönt svalkande gele textur som snabbt absorberas i huden och innehåller 87 % propolisextrakt som verkar lugnande och läkande för huden. Den dämpar rodnad i huden och passar utmärkt att sova med några gånger i veckan för att lugna och reparera huden.

Yttorrhud. En yttorr hud saknar fukt medans en torr hudtyp har brist på fett och fukt. Detta är ett vanligt fenomen när vi har skiftningar mellan vädret, från sommar till höst och när den kalla vinterluften kommer in. Då upplever man ofta att man blir torrare, just det kallas yttorr. Vid det här hudtillståndet kan man även uppleva att det stramar i huden och bli glansig i ansiktet, viktigt att man lägger till mer fukt i sin rutin då, gärna i olika lager.

Några produkter som passar bra för en hy som är yttorr är dessa; 

Low PH good morning gel cleanser Den här rengöringen passar även en yttorr hud som milt men effektivt rengör huden utan att torka ut. Den har ett lågt ph värde som hjälper till att bibehålla en frisk hud.

AHA 7 whithead power liquid innehåller glykolsyra som effektivt och exfolierar huden och samtidigt återfuktar den tack vare hyaluronsyran. AHA syran jobbar bra på att få borta den torra ytan man ofta upplever.

One step moisture up pads Mjukgörande exolierande pads som innehåller bha från pilträdet (salix alba) och propolisextrakt som ger näring åt huden. Padsen innehåller även hyaluronsyra som återfuktar och binder fukten i huden.

Advanced snail 96 mucin power essence  är ett bra tillskott att addera för att få extra fukt till sin yttorra hud.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm som återfuktar huden som kan användas morgon och kväll då den skyddar bra mot fuktförlust.

Ultra moisturizing lotion återfuktande ansiktskräm som kan användas både morgon och kväll. Den innehåller 70,8% björksav som ger återfukting och lugnar huden och har ingen klibbig konsistens utan sjunker in snabbt i huden. Denna är väldigt bra till att ge återfuktning  även åt en yttorr hud.

Ultimate moisturizing honey overnight mask är en bramask att addera i sin rutin för lite extra fukt. Den har en svalkande gele textur som snabbt absorberas i huden och innehåller 87 % propolisextrakt som verkar lugnande och läkande för huden. Det är alltid bra att använda mask som ett extra kompliment i sin rutin och denna är bra att sova med för att vakna upp mer återfuktad. Bra att lägga en ansiktsmask när man exfolierat huden då den kan tränga ner ännu djupare.

Mogen hud En mogen och åldrad hud är delvis genetiskt betingat och något vi alla kommer gå igenom. Solen är en stor bov till hudens åldrande så viktigt att alltid använda solskydd! Det vanligaste är att våran cellförnyelse generellt går långsammare ju äldre vi blir. Vi har inte lika bra kollagen produktion och vi tappar elasticitet och man upplever då att man får synbara rynkor och mer linjer.  Vid förlorad elasticitet kan man då även ibland uppleva att man får förstorade porer just för att hudens spänst blivit  har blivit sämre.

Nedan är några produkter som passar en mogen hy;

One step moisture up pads återfukande och exfolierande pads som innehåller bha från pilträdet (salix alba) och propolisextrakt som ger näring åt huden. Padsen innehåller även hyaluronsyra som återfuktar och binder fukten i huden vilket en mogen hy också behöver.

AHA/BHA clarifying treatment toner är en exfolierande toner som exfolierar huden och förbättrar hudens vitalitet. Upplever man att man har börjat få förstorade porer vid sämre elasticitet så är denna kombination av AHA och BHA vara bra  att addera i sin rutin. Den återfuktar även och jämnar ut huden.

Advanced snail 96 mucin power essence  denna produkt passar även den mogna hyn. Den har djupt återfuktande egenskaper och plumpar huden och jobbar fint på strukturen. Den jobbar på hudens elasticitet och hjälper till att minska fina liner och rynkor.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm innehållandes snigelsekret och bidrar till att återfukta och bidra till hudens elasticitet. Den skyddar mot bra fuktförlust och har barriärstärkande egenskaper.

Balancium comfort ceramide cream är en återfuktande och närande kräm som även här passar bra för en mogen hy som behöver mer näring. Den kan användas morgon och kväll och som samtidigt stärker upp hudbarriären.

Ultra nourishing rice overnight spa mask används med fördel under natten som en nattmask och har en lätt och krämig textur som har utjämnande effekt på huden. Den bidrar med fukt och näring åt huden.

Aknehy En aknebenägen hy kan bero på många orsaker, som hormoner, stress osv men viktigt att veta att man inte behöver ha en fet hudtyp för att tänka på akne. Akne är något som kan drabba alla i olika bredd och många kvinnor upplever att man kan få plitor vid menstruation då mer hormoner cirkulerar i kroppen. Viktigt att försöka ha balanserande produkter och tillföra massa fukt, att jobba lugnande och barriärstärkande är även bra för detta hudtillstånd att man försöker jobba antiinflammatoriskt och dämpa inflammationer.

Produkter som passar en aknehy är; 

Low PH good morning gel cleanser funkar bra för hud som upplever orenheter och akne. Den är  effektiv och rengör utan att torka ut huden. Den har en gel textur som löddrar vid kontakt med vattnet och har ett lågt ph värde som hjälper till att bibehålla en frisk hud. Bra att använda kvällstid är alltid en oljebaserad rengöring så man verkligen får bort överflödigt talg och smink för att sedan kunna gå in med en vattenbaserad rengöring och rengöra huden ordentligt.

One step original clear up pads  Dessa pads exfolierar  med naturligt BHA från pilträdet (salix alba bark vatten) och exfolierar skonsamt genom att avlägsna döda hudceller och ger en klarare hy. Padsen kan användas som ansiktsmask genom att placera padsen på ansiktet några minuter och på så vis lugna och återställa balansen i huden och minska inflammationer. 

Two in one porless power liquid är en exfoliering som passar fint vid en hud som upplever plitor och förstorade porer. Den har en kylande effekt på huden och har balanserande egenskaper av hudens talgproduktion. BHA exfolierar och effektivt rengör huden från smuts och orenheter. Den har en även en utjämnande effekt på huden och även denna exfolierande toner kan man lägga på pads på huden som en ansiktsmask några minuter för att dämpa utbrott och inflammationer vilket passar fint vid en hud som får tilltäpptheter.

Ac collection calming mild är en exfolierande toner som har lugnande egenskaper vilket passar perfekt om du är känslig men samtidigt har orenheter och vill jobba på det. Denna toner är allergivänlig och dermatologiskt testad. Helt fri från alkohol vilket hjälper huden att bibehålla fuktbalansen och lugnar från irritation och inflammation. Den innehåller salisylcyra som en hjälper till vid orenheter och exfolierar bort döda hudceller, den innehåller även grönt te är naturligt rikt på antioxidanter, vilket hjälper till att skydda huden från fria radikaler. 

Advanced snail 96 mucin power essence passar fint för en akne hy då den har läkande egenskaper. Den är återfuktande för huden. Den har barriärstärkande egenskaper och hjälper till att dämpa inflammationer i huden och läka ärr som orsakats av akne.

Advanced snail 92 all in one cream är en fuktkräm innehållandes snigelsekret och bidrar till att återfukta och bidra till hudens elasticitet. Den innehåller snigel sekret som har reparerande egenskaper och skyddar mot fuktförlust och är bra vid en hy som upplever orenheter.

Ultra moisturizing lotion som är en oljefri ansiktskräm som kan användas både morgon och kväll. Den innehåller 70,8% björksav som ger återfukting och lugnar huden och har ingen klibbig konsistens utan sjunker in snabbt i huden vilket gör att den passar bra för en hud som upplever akne och tilltäpptheter.

Ultimate moisturizing honey overnight mask är en perfekt mask att addera i sin rutin för lite extra fukt och att lugna huden. Den innehåller 87 % propolisextrakt som verkar lugnande och läkande för huden. Den dämpar rodnad i huden och passar utmärkt att sova med några gånger i veckan. Man kan även ha den som en fuktkräm.

Hoppas ni fått lite mer information om vilka produkter som passar vilken hudtyp och hudtillstånd.

Just nu har vi 20 % på hela sortimentet från COSRX som gäller fredag till söndag den 21/3. Vi kommer även ta upp lite mer om detta och produkterna i våran IGTV om COSRX som ska lpubliceras idag fredag.  

Glöm inte att vi finns på vår chatt, DM på instagram samt på info@glowid.se för att svara på era frågor och funderingar! 

/ Lisa, Hudterapeut på GLOWiD

Senast besökta