Svalka huden med Cooling Skincare

I hög- och sensommarvärmen blir huden lätt extra varm, vilket kan följas av olika besvär. Genom vad som kallas Cooling Skincare kan man genom tunna, svalkande konsistenser, gelprodukter och kylande sheet masks ge huden den lindring den behöver. Perfekt som after sun eller efter en laserbehandling!

Svalkande produkter är också porsammandragande eftersom porerna expanderar vid värme, och därmed krymper de något när man tillsätter kyla. Alla hudtyper gynnas av att använda Cooling Skincare vid behov men i synnerhet en känsligare hudtyp och den som ofta blir röd, svullen och upplever irritation. Det passar också bra för den mer oljigare hudtypen eller blandhyn som föredrar lätta och tunna konsistenser.

Sköna gelkrämer

Vitamin Tree Water Gel från I'm From är en balanserande fuktkräm med gelformula. Den är antiinflammatorisk, lugnande och hudutjämnande samtidigt som den svalkar skönt. Ingrediensen Niacinamid motverkar fina linjer och förstorade porer och förbättrar hudens elasticitet. Kan med fördel användas som nattmask med ett tjockare lager som sköljs av på morgonen.

Cica Regen 95 Soothing Gel från Dr. Ceuracle består av hela 95% centella asiatica (cica) vilket direkt lindrar och lugnar den mest irriterade huden. Denna doft- och pigmentfria gelkräm är en riktig räddare i nöden för den med känslig hud som vill ha en snabb och kylande effekt. Den sjunker snabbt in i huden utan att lämna den med en torr känsla och ger dessutom fin lyster och glow.

Hydrium Green Tea Aqua Soothing Gel från COSRX är berikad med grönt te och aloe vera-extrakt vilket snabbt lugnar en irriterad eller varm hud.  Konsistensen är kylande, snabbabsorberande och krämen ger direkt huden den lindring och återfuktning den behöver.

Vid bränd och skadad hud

För hud som redan blivit skadad, upphettad eller bränd ger Midnight Blue Calming Cream från Klairs omedelbar lindring. Den skyddar huden mot ytterligare påfrestning och går att använda direkt på skadat område som punktbehandling eller över hela ansiktet där den ökar cellförnyelsen vilket påskyndar läkningen och förhindrar ärr.

Långsiktigt motverkar den effektivt yttorrhet. Passar alla hudtyper; den allra känsligaste huden med exempelvis rosacea eller en aknebenägen hudtyp som vill läka och motverka akneutbrott. Finns i både 30 ml (burk) och 60 ml (tub).

PLC Erystop Gel från Dr. Ceuracle är speciellt framtagen för att användas efter en laserbehandling (Post Laser Care) men funkar lika bra på en solbränd hud. Gelformulan absorberas snabbt av den irriterade huden som får en omedelbar lindring. Proteiner bygger upp och stärker den skadade hudbarriären och honungsextrakt ger näring och återfuktning. I kombination med ovan nämnda Cica Regen 95 Soothing Gel får den mest drabbade huden maxad, effektiv och snabb lindring. 

För puffiga ögon

Vaknar du ofta med puffiga, svullna ögon som skriker efter något svalkande? Då är Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask från Dr. Ceuracle något för dig. Dessa ögonmasker/eye patches är berikade med hela sex olika hyaluronsyror och vitamin B5 för maximal långvarig återfuktning för det känsliga ögonpartiet. Gelen som maskerna består av ger en direkt svalkande effekt och piggar upp trötta ögon, i synnerhet om de förvaras i kylskåp. 

Gelögonkrämen Fundamental Eye Awakening Gel från Klairs är som en kopp kaffe för ögonen! Koffein och rödbönsextrakt dämpar svullnad och motverkar mörka ringar, den kan också användas som punktbehandling i ansiktet på pigmentfläckar för samma effekt. Ögongelen ger en kylande känsla och sjunker lätt in i huden och passar därför utmärkt under smink. 

Svalkande sheet masks 

Sheet masks är utmärkta att förvara i kylen och kan snabbt lindra en irriterad och varm hud efter en dag i solen:

Använd efter rengöring i 10-20 minuter och klappa in resterande essence i huden innan du fortsätter med din rutin.

Kylande massageverktyg

Cryo Cooling Tool från Dr. Ceuracle är det kylande verktyget som passar alla hudtyper i behov av snabb lindring och förvaras i kyl eller frys minst 3 timmar innan användning.

Verktyget går att använda på egen hand men är bäst i kombination med en svalkande gel eller sheet mask för att minska friktionen på huden.

Om din hud är känslig för direkt kyla använder den en kortare stund och förvarar den endast i kylskåpet. Tryck försiktigt verktyget mot ansiktet och massera med små cirkulära rörelser.

Senast besökta