Gua Sha masserar och skulpterar ansiktet

Vi säger välkommen till det senaste tillskottet i vår verktygsfamilj: Angel Wing Gua Sha! Sedan tidigare hittar du Rose Quartz Facial Roller i vårt utbud som ger en mild men samtidigt effektiv ansiktsmassage – gua shan är det perfekta komplementet! I korta drag ger det en mer djupgående massage och kan användas för att "skulptera" ansiktet, det vill säga att ansiktet får sig ett naturligt lyft.

Precis som facial rollern är vår gua sha också gjort av mineralen rosenkvarts, vilket har en förmåga att frigöra och avlägsna gifter från kroppen i kontakt med huden. Formen angel wing är anpassad för att komma åt ansiktets alla olika vinklar och längs med käklinjen.

Ihop med en kräm eller några droppar serum drar man försiktigt verktyget i en "skrapande" rörelse i 10-45 graders vinkel för att få optimalt tryck mot ansiktet. Rödhet eller små, tillfälliga blåmärken kan uppkomma men är helt normala och försvinner efter kort tid. De är ett tecken på att blodcirkulationen kommit igång och är som sagt helt naturligt.

Vad är gua sha bra för? 

Jo, fördelarna är bland annat:

  • ökad blodcirkulation vilket ökar cellförnyelsen och läkningsprocesser i huden
  • motverka spänningar i t.ex. käkar
  • reducerad svullnad
  • förebygga fina linjer
  • ökad spänst och elasticitet

Efter regelbunden användning får man en frisk och naturlig lyster och en jämnare hudton vilket kommer från att man stimulerat blodcirkulationen – perfekt att börja med under mörka höstdagar när glåmigheten kryper närmare! 

Prova denna tusenåriga massageteknik, du också!

Senast besökta