Så får du finaste sommarlystern!

Nu är sommaren äntligen här och med det kommer här en liten botanisk cocktail av några av mina sommarfavoriter som hjälper dig lysa starkast, vare sig det är på bröllopet, sommarfesten eller båtfärden i skärgården!

  1. Dubbelrengöring

När det är varmt och fuktigt ute är det lättare för huden att behålla sin naturliga fuktbalans. Å andra sidan kan talgproduktionen öka, vilket gör att huden kan kännas fet och glansig. Det är därför extra viktigt med en noggrann rengöring! Jag har skrivit det många gånger, här är det dubbelrengöringen som gäller i den koreanska hudvårdsrutinen, dvs 1, oljetvätt och 2, vattenbaserad tvätt.

För att få bort all oljebaserad smuts som föroreningar, solkräm och oljebaserad makeup från huden, starta med en oljetvätt. En favorit är Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, en underbar tvätt med svart sesamolja som effektivt tar bort orenheter och dessutom balanserar talgproduktionen. Applicera gärna med Klairs Gentle Black Cleansing Puff för ett mjukt och härligt resultat! 

Följ sedan upp med en vattenbaserad tvätt för att få bort vattenlöslig smuts. Prova exempelvis All In One Cleansing Foam från Hyggee, en skumbaserad tvätt med bland annat probiotika och grönt te som rengör effektivt och återfuktar huden. 

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil

2. Exfoliera – men var försiktig!

Att exfoliera är ett effektivt sätt att få bort döda hudceller, främja hudens cellförnyelse och få en härligt frisk lyster. Det är dock viktigt att använda skonsamma produkter som inte går på huden allt för hårt. För känslig, irriterad hud med stora porer är denna variant perfekt: Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish, en härligt mjukgörande och lugnande peeling med svart socker som rengör på djupet och hjälper till att avlägsna både pormaskar och döda hudceller. Den lämnar huden len som en babyrumpa! Ett tips är att låta den ligga kvar på huden som en mask i ca 1 minut innan man tillför lite ljummet vatten och försiktigt masserar med små cirkelrörelser. En annan favorit som är mild men ger snabba och fina resultat är Green Tea and Enzyme Powder Wash från By Wishtrend. Denna pulvertvätt med grönt te exfolierar huden skonsamt och jobbar porförminskande. Säg hej till len, mjuk hud med lyster!

Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish

Green Tea and Enzyme Powder Wash

3. Återfukta!

Får du fet och glansig hud under sommaren är det fortfarande viktigt att återfukta. För även under de ljusa sommarmånaderna behöver hudens naturliga fuktbarriär lite hjälp på vägen för att må bra. Satsa på en fuktkräm som balanserar olje- och fuktnivån i huden, exempelvis leegeehaam 5a control cream som återfuktar med en tunn fin konsistens samtidigt som den kontrollerar oljenivån och förebygger glansighet under dagen.

Leegeehaam 5a control cream

För dig som vill ha fukt on-the-go, eller befinner dig i ett torrare klimat, kika på hyggees All In One Mist. Denna fuktspray med goda bakterier björksav och hyaluronsyra jobbar också med att stärka hudens fuktbarriär och hjälper till att balansera talgproduktionen. Perfekt på både stranden och flygplanet! Går också utmärkt att spraya innan och efter du lagt din bas-makeup för en äkta koreansk gwang-glow!

All In One Mist

 

Glöm inte att spana in vårt Summerglow glass-skin kit som innehåller några av godingarna jag nämnt här!

Summerglow glass-skin kit

Hoppas ni får en underbar vecka och för er som går på semester, njut i fulla drag!

Cecilia

 

The post Så får du finaste sommarlystern! appeared first on Glowid.

Senast besökta