6 tips på hur du skyddar dig från sommarsolen!

Here comes the sun!

…och med det ofta också pigmentfläckar. Hur får man bort dem och hur förebygger man att de ens uppkommer?

Här kommer 6 tips på hur du kan sola säkert i sommar och hur du förebygger pigmentering/bruna fläckar:

  1. C-vitamin i din hudvårdsrutin

Som en effekt av solexponering får många problem med bruna fläckar/pigmentfläckar. Produkter med c-vitamin kan hjälpa till att både få bort fläckarna och samtidigt förebygga nya.

Vad kan göra c-vitamin för huden?

  • Förebygga oxidativa skador från t.ex solens strålar
  • Jämna ut hudtonen
  • Bleka bruna fläckar/pigmentering/ärr
  • Ge en klarare hud med lyster
  • Minska fina linjer
  • Öka fastheten i huden

Hur funkar det?

C-vitamin är en antioxidant som neutraliserar fria radikaler från t.ex UV-strålning vilket i sin tur förhindrar hyperpigmentering/bruna fläckar. C-vitamin främjar också produktionen av kollagen och elastin som i sin tur genererar ny hud och alltså snabbar på hudförnyelsen= massa glow!!!!

Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum och By Wishtrend Pure vitamin C 21.5 Advanced Serum både hindrar uppkomsten av hyperpigmentering och hjälper till att bleka fläckarna om skadan redan är skedd! Dessutom ger de en jämn hudton, ökar hudens fasthet och minskar fina linjer. Har du en känslig hud rekommenderar jag klairs som har 5% c-vitamin, annars går det utmärkt att använda by wishtrends variant som har hela 21,5% c-vitamin. Viktigt! När du använder c-vitamin i din hudvård är det viktigt att ha solskyddsfaktor varje dag och helst hatt eller keps. Detta eftersom c-vitamin hjälper fram ny hud som är exra känslig för solens strålar.

 

 

2. Smörj in dig ofta, ordentligt!

Varannan timme brukar vara den vanliga rekommendationen, men tänk på att när du svettas, badar och torkar dig försvinner solskyddet snabbare. Det är därför viktigt att återapplicera ofta och rikligt i solens varma strålar. Har du pigmentfläckar så är ett hett tips också att alltid ha hatt eller keps och inte utsätta ansiktet för direkt sol (så länge solen är uppe på himlen och även när det är molnigt)

3. Undvik att vistas i solen när den är som starkast

När solen skiner som starkast (11.00 – 15.00) gör den också som mest skada. Var därför extra försiktig med att exponera huden för solljus under den här tiden. Solskyddet med och strandhatten på!

4. Glöm inte händer, hals och dekolletage

Dessa områden är det lätt att man glömmer, trots att de är extra känsliga. Det är oftast här man först ser ålderstecken, så glöm inte att ge dessa områden lite extra kärlek!

Din dagliga dos av D-vitamin får du av att vara i solen ca 20 min per dag. Så sola försiktigt!

5. Använd kombinerade produkter

En smidig lösning för att alltid skydda huden från solen är att använda sig av basmakeup som innehåller solskyddsfaktor i form av en bb-cream. För en lättare täckning med lyster rekommenderar vi Klairs lluminating Supple Blemish Cream, en bästsäljande BB-cream som lätt sjunker in i huden och dessutom innehåller både solskyddsfaktor 40 och hyaluronsyra som återfuktar hela dagen. För ett mer täckande resultat, prova Klairs Mochi BB-Cushion, en härligt återfuktande BB-cushion som ger en silkesmatt finish och har solskyddsfaktor 40. Denna finns dessutom som refill!

För en lite mer solkysst look så går det jättebra att mixa klairs illuminating blemish cream med en bronzing gel, annan brunkräm, en mörkare foundation eller bb-cream. En fördel är om den mörkare gel du mixar med också har spf, särskilt nu på sommaren! För en fin highlight effekt, dutta försiktigt på endast klairs illuminating blemish cream på näsben, över kindben, amorbåden och högts upp på hakan.

 

 
  1. Stärk hudbarriären

En produkt som både lugnar och kyler solbränd hud och samtidigt stärker den och förebygger pigmentfläckar är klairs midnight calming blue cream. Den fungerar som ett tunt, skyddande skikt och ökar cellförsnyelsen i huden, även när du har den under smink. Den innehåller guajazulen, en växtbaserad komponent, som utvinns ur kamomillolja och som agerar lugnande och reparerande på huden, bygger upp skadad hud och ger lindring.  Den innehåller också, den i Korea mycket populära ingrediensen, centella asiatica som underlättar cellförnyelsen samt förhindrar ärrbildning och hyperpigmentering.

The post 6 tips på hur du skyddar dig från sommarsolen! appeared first on Glowid.

Senast besökta