I'm from - Ingredienser

"Nature as its is, it's I'm From" är det vårt senaste nytillskott av märke står för.

I'm from använder sig av naturliga ingredienser från den koreanska naturen och har inspiration från traditionella naturliga läkemedel som specifikt använts för lindring av olika hudbesvär. Märket har olika produktlinjer och idag kikar vi lite närmare på deras Honey mask, Mugwort serie och Vitamin Tree Water-Gel.

 Honung

Honey mask är en riktig storsäljare världen över och masken innehåller 46,44 gram naturlig honung som bidrar med djup fukt och näring till huden. Honung är en ingrediens som har lugnande och antibakteriella egenskaper och är en antioxidant som även jobbar på hudens elasticitet, rynkor och fina linjer. Ingrediensen innehåller även gluconic acid som finns naturligt i honung och finns bland annat i frukter och har milt exfolierande effekt på huden och bidrar till klarare hy.

I masken hittar man andra ingredienser som snigel sekret som jobbar barriärstärkande och läkande och även den ger en plumpande effekt av huden. 

Antioxidanten tocopherol (vitamin E) mjukgör och ger huden näring. Den innehåller även grapefruktsextrakt som mjukar upp huden och shea smör och bivax som bidrar med återfuktning och motverkar irritation. 

Propolis bidrar med klarhet och lyster åt huden.

Masken är fri från alkohol och appliceras bäst via tillhörande spateln. Låt masken verka i ca 10 min och upp till en timme. Den tas sedan smidigast av med spateln för att sedan sköljas av med vatten. Man kan uppleva att en tunn hinna fortfarande är kvar på huden efter att masken sköljts av men det är så ska vara.

 Mugwort

Mugwort Mask innehåller örten Mugwort, som kallas vid annat namn Artemisia Princeps. Det är en ört som kommer från ön Ganghwa. Örten har använts i århundraden i Korea och anses vara en helande ört då den har främst använts för sina antiinflammatoriska egenskaper som jobbar lugnande och läkande på huden.

Ingrediensen mugwort hjälper bland annat till att kunna minska envis rodnad, akne och andra hudbesvär som olika utslag. Örten är rik på c vitamin och har även antibakteriella och svampdödande egenskaper.

Det är en ingrediens som skyddar känslig och aknebenägen hud och ger snabbt lindring till hud som är skadad och irriterad. Masken har en gel konsistens och ger en kylande effekt på huden. Dagtid rekommenderas användning av solskydd.

Andra nyckelingredienser är grönt te som är en kraftull antioxidant och centella asiatika som är en ingrediens som används mycket i den koreanska hudvården. Den jobbar lugnande samt antiinflammatoriskt. Den innehåller även lakrtitsrot som jobbar uppljusande och lugnande pantehnol (vitamin b5).

Produkterna i mugwort serien innehåller ingen alkohol, parfym eller eteriska oljor
Även denna mask appliceras på bästa sätt med den tillhörande spateln och tas lättast av på samma sätt för att sedan följa upp med att skölja ansiktet med vatten. Verkningstiden på masken är ca 5-10 minuter. Är man känslig rekommenderas användning ca 2-3 ggr i veckan.

Samma serie har även en Mugwort sheetmask. Masken ligger i en essence av just ingrediensen mugwort och lugnar inflammerad hud och bidrar till en klarare hy. Sheetmasken innehåller hela 91,45% mugwort extrakt och har en mycket reparerande och lugnande effekt och passar extra bra för en känslig och aknebenägen hud.

Masken består av tunna transparenta cell-ark där essencen bidrar med omedelbar effekt på huden och passar alla hudtyper.

Vi hittar även en essence som endast består av 1 ingrediens, nämligen 100 % mugwort extrakt! Det är en mycket lugnande essence. Konsistensen är lätt och har snabb absorberingsförmåga i kontakt med huden. Den reparerar och lindrar en irriterad hud och återfuktar samtidigt på djupet. Appliceras med fördel i händerna och klappa försiktigt in essencen eller på en pad för att sedan svepa över ansiktet.

Produkten kan även användas som en fuktmask genom att applicera essencen på bomullpads som sedan sätter på utvalda områden man känner behöver lite extra omvårdnad.

Vitamin Tree Water

Vitamin Tree Water-Gel är en fuktkräm med en skön svalkande gelformula. Den innehåller 68% extrakt från vitaminlöv från träd från Koreas Taebaek-berg.

Den är berikad med fuktgivande egenskaper och verkar dessutom uppljusande vilket resulterar i en klarare och jämnare hudton. Den passar alla hudtyper men främst passande för kombinerade till lite oljigare hud som har svårt för tyngre produkter i krämform. Perfekt också för den som vill ha lite lättare fuktkräm till sommaren då den är i gel form och jobbar balanserande av huden.

Första ingrediensen på listan man hittar är havtorn vid annat namn hippophae rhamnoides extract. Havtorn är en kraftfull antioxidant och rika på c vitamin som bidrar till lyster i huden och har en utjämnande effekt. Ingrediensen har länge använts inom traditionell medicin ibland annat nordöstra asien för olika sjukdomar och infektioner i kroppen då den har läkande egenskaper.

Vi finner även niacinamid (vitamin b3) som är en cellkommunikativ ingrediens som har bra effekt på förstorade porer. Niacinamid jobbar även barriärstärkande och på ojämn hudton.

Masken innehåller även hyaluronsyra (sodium hyaluronate ) som binder fukt och ger långvarig återfuktning. 

Hoppas ni fått lite mer information om några av deras produkter och kanske hittar någon ny favorit i badrumsskåpet. 
Glöm inte att vi finns på vår chatt, DM på instagram samt på info@glowid.se för att svara på era frågor och funderingar! 

/ Lisa, Hudterapeut på GLOWiD

Senast besökta