Hemligheterna bakom K-beautytrenden ”Chok Chok Skin”!

Har ni hört talas om ”Chok Chok” tidigare?

Chok chok är från början en koreansk fras som betyder ”fuktig” men som idag oftast används för att beskriva en daggig, plumpad och återfuktad hud med mycket glow! Trenden har stort fokus på fukt i flera lager och inkluderar därför återfuktande och lystergivande hudvårdprodukter. Chok chok-hud är nämligen så återfuktad att den till och med strålar utan makeup!

Så vad är skillanden mellan Chok Chok och Glass Skin kanske ni nu undrar? Trenderna är ganska lika och lägger båda stor vikt vid återfuktning. Men medan Glass skin mer strävar mot en hud som är så klar att den nästan är genomskinlig precis som ett kristallklart glas så handlar Chok Chok istället mer  om en mjuk och återfuktad hud! 

Tips! Missa inte att vi just nu har 20 % på utvalda Chok Chok-favoriter som alla bidrar till en återfuktad och lysterrik hud (ni hittar dem samlade här)! Alla produkter som nämns här nedan hittar ni under erbjudandet!

Här kommer några tips på hur du uppnår Chok chok-skin!

1. Återfukta, återfukta, återfukta…

 Chok chok innebär en daggig och hälsosamt glowig look! Ni vet det där eftertraktade och naturliga glowet som kommer inifrån… Men detta glowet kommer ju inte alltid av sig själv och vill vi ha lyster måste vi hjälpa huden på traven genom att återfukta ordentligt! För att uppnå denna look är hemligheten därför att använda fuktgivande produkter med ingredienser som exempelvis hyaluronsyra, ceramider och glycerin.

Hyaluronsyra är en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har en stor vattenbindande förmåga och kan binda fukt upp till 100 gånger sin egen vikt! Den har ansvar för att upprätthålla fuktbalansen i huden så att huden inte blir torr och tappar sin elasticitet och struktur. Just på grund av dess fuktgivande förmåga är ingrediensen väldigt populär i hudvårdsprodukter!

Tips är att använda hyaluronsyraprodukter med flera olika storlekar av hyaluronsyra-molekyler, som kan återfukta både ytligt och djupt för långvarig fyllighet och återfuktning. Detta hittar ni exempelvis i Hyal Reyouth Toner från Dr. Ceuracle och Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule från COSRX!

Vill du ha en hud i balans med rätt fuktnivå är glycerin också en ingrediens att kika efter!  Glycerin tillför nämligen massor med fukt till din hud. Glycerin hittar vi ofta i återfuktande hudvårdsprodukter och passar alla hudtyper, oavsett om du är fet, torr eller känslig! Det är en väldigt bra ingrediens att addera i sin rutin om man vill uppnå en chok chok hud då den ger fukt, mjukgör, jämnar ut hudstrukturen och skyddar hudens barriär.

Några återfuktande produkter som bland annat innehåller glycerin:

  • Rice Toner från I’m From är en härlig nyhet som är formulerad med 77,78% risextrakt som dessutom innehåller glycerin. Tonern bildar en skyddande barriär över huden för att förhindra vattenförlust, återfuktar rikligt och ger lyster!
  • All In One Essence från Hyggee är en underbar essens som återfuktar effektivt och mjukgör med bland annat glycerin och tre olika hyaluronsyror. Denna essence hjälper även till att kontrollera talgproduktionen.
  • Vegan Kombucha Tea Gel Cream från Dr. Ceurcle är en mycket återfuktande gel kräm som är formulerad med Vegan Tea Complex (78%) som hjälper till att reducera gifter och fyller på med näring och fukt för en balanserad och hälsosam hud!
  • Slutligen har vi den populära Tea Tree Purifine 80 Cream från Dr. Ceuracle som är en lugnande och återfuktade kräm som innehåller hela 80% tea tree och har en lätt och silkeslen konsistens. 
2.  … och gärna i flera lager!

Återfuktande toners och essencer, som är grunden i de flesta K-beauty-rutiner, är ett måste för en chok chok-hud! Detta beror på att toners och essenser ”fyller" huden för att stänga in, behålla och driva fukt djupt in i huden. Applicera därför med fördel dessa i flera lager för att maximera återfuktningen. Vi har tipsat om 7-skin method tidigare och fortsätter att rekommendera den starkt för alla som vill ge huden en extra boost av fukt och vill få en riktigt mjuk och plumpad chok chok-hud! För detta kan vi bland annat rekommendera Supple Preparation Toner från Klairs och Safe Me Relief Moisture Toner från Make P:rem. Såhär gör du 7-skin method:

  • Häll några droppar på en bomullsrondell och torka av ansiktet
  • Häll sedan några droppar i handflatan och arbeta upp en värme genom att dra handflatorna mot varandra, massera och klappa sedan in tonern i hela ansiktet. Vänta 2 minuter och gör om igen 7 gånger (det låter mycket men vi lovar att det ger fantastiskt resultat…)
  • Fortsätt med resten av din rutin
3. Stärk upp hudbarriären!

Ett annat chok chok-måste är ingredienser som stärker hudbarriären. Detta eftersom att en frisk hudbarriär behåller fukt mer effektivt än en hud med skadad barriär. Ceramider är en barriärstärkande ingrediens som är toppen att inkludera i sin rutin och precis som med hyaluronsyran hittar ni dessa naturligt i en ung och fyllig hud. När vi åldras tar vårt naturliga förråd slut och därför är det bra att boosta detta genom hudvården!

Ceramider är viktiga för vår hud eftersom de är en del av det yttersta hudlagret – den skyddande hudbarriären. Ingrediensen bidrar till att hålla kvar den naturliga fukt som finns i huden. Vid många hudproblem bildar huden färre ceramider vilket leder till en svagare hudbarriär och torr hud. Genom att tillföra ceramider i hudvården stärker vi barriären och kan behålla den fuktigheten som naturligt finns i huden. En välfungerande barriär betyder alltså en mindre torr hud, vilket är passande om du vill uppnå en återfuktad chok chok-hud! All in One Cream från Hyggee är en djupt återfuktande kräm som stärker hudbarriären och "låser in" fukt i huden. Den innehåller bland annat ceramider och hyaluronsyra som verkar för att ge huden en optimal fuktbalans. Dessutom kommer den nu i en ny och ännu finare förpackning! 

Har man en irriterad hudbarriär som kräver omedelbar lindring är Cica Regen 95 Soothing Gel från Dr. Ceuracle en riktig Life Saver! Den innehåller 95% av Centella Asiatica som är en ingrediens känd för att reparera en skadad, röd eller känslig hud och lämna den lugn och välmående. Den sköna gelen innehåller dessutom kiwi extrakt som skyddar hudbarriären mot skadliga yttre faktorer och innehåller antioxidanter som lämnar din hy strålande med ett fint glow! 

4. Fuktboosta huden med sheetmasks!

 En koreansk hudvårdsrutin inkluderar nästan alltid en sheetmask, vilket är en härlig produkt att lägga till om man vill uppnå en daggig och glowig look! Sheetmasker är designande för att låsa in fukt med hjälp av mikrofiberduk eller hydrogel-mask som verkligen får huden att suga åt sig alla fuktgivande ingredienser! 

Pro-tips! Följ alltid tiden som står i anvisningen, du får nämligen inga extra fördelar av att låta masken ligga på huden längre. Snarare är det tvärtom negativt då masken efter 20 minuter istället börjar att dra bort fukt från huden, och detta vill vi ju inte!   

Två grymma sheetmasker som är perfekta att använda om man vill lyxa till det med en extra fuktboost är Mugwort Sheet Mask från I'm From och Hyal Reyouth Lifting Mask från Dr. Ceuracle!

Beauty hack! Har man ingen sheetmask hemma är ett hett tips att göra sin egna sheetmask med exempelvis Mugwort Essence från I´m From som är en återfuktande och lugnande produkt som består av 100 % mugwort extrakt! Såhär går du tillväga: Börja då med att dränka bomullspads i essensen för att sedan placera ut dem som en mask på huden! Låt sedan ligga på huden i cirka 10 minuter och vips har du en återfuktad, lysterrik och lugnad hud!  

5. Applicera rätt!

Vill du ha en återfuktad hud gäller det att applicera produkterna rätt! Maximera återfuktningen genom att försiktigt klappa in de tunnare konsistenserna (som toner och essence) i huden, klappningen hjälper nämligen produkten att tränga in bättre. Att dra i huden orsakar friktion och lägger onödig stress på den känsliga huden, vilket är ytterligare en anledning till varför vi just ska klappa in produkterna.  

Tänk även på att applicera produkter med lättast konsistens först (som toners och essencer) och arbeta sedan upp till de rikare produkterna (som mjukgörande krämer). Glöm inte att avsluta med det viktigaste av allt: avsluta alltid din dagsrutin året om med ett solkskydd, även om du bara springer snabbt till matbutiken! Vårt nylanserade solkrydd Cica Regen Vegan Sun Gel från Dr. Ceuracle är den perfekta all-in-one produkten för fukt och och solskydd i en och samma produkt.

6. Gör misten till din bästa vän!

Nyckeln till en daggig hud är just dagg, så var inte sen på att mista med din favoritmist om du vill ha en återfuktad hud! Misten ska helst vara så lätt och finfördelad att det känns som att man går in i en fuktig dimma när man sprayar den över ansiktet. Välj gärna den återfuktande Hyggee All in One Mist som är en perfekt mist att ha med i väskan eller på skrivbordet! Den innehåller essenser från bland annat hyaluronsyra och björksav som jobbar återfuktande och balanserar talgproduktionen. Samtidigt ger den även en fin lyster och lugnar huden.

Tips är att även inkludera misten i sminkrutinen genom att applicera den mellan varje sminklager för att låta sminket sjunka bättre in i huden och ge en mer naturlig finish. Till exempel såhär: 

1. återfuktande kräm – mista! – 2. foundation – mista! – 3. concealer – mista! – 4. rouge – mista!

7. Glöm inte att återfukta även inifrån!

Som ni nog förstått vi det här laget är återfuktning vägen till en Chok chok hud! Men detta uppnår vi inte endast genom produkterna vi använder, utan även med vattnet vi dricker. Vi får inte glömma att vår hud, oavsett hudtyp, behöver lite hjälp även inifrån för att hålla sig återfuktad. Så drick rikligt med vatten för att hålla huden återfuktad och hälsosam!

 

Hoppas ni älskar chok chok trenden lika mycket som vi gör och kan njuta av en återfuktad hud hela hösten och vintern lång! Har ni några frågor så finns vi som vanligt på DM på Instagram där vi heter @glowid, på vår chatt på hemsidan samt vår infomail, info@glowid.se.

Senast besökta