Dr. Ceuracle – Scalp Dx Scaling Schampoo

Många upplever problem med hårbotten i perioder, den kan vara kliande, irriterad och röd och kännas torr. Vi kan även uppleva fjällning från botten som inte alltid behöver bero på mjäll utan för att vi har blivit torra och irriterade i skalpen. Många upplever detta tillstånd ofta vid skiftningar av vädret, det brukar bland annat vara vanligt efter sommaren när den kallare höstluften drar in.

Fel schampoo är en vanlig orsak till en irriterad hårbotten då vissa schampoon kan rubba våran pH-balans i hårbottnen. Detta medför att vi ofta upplever torrhet och irritation. För att behandla en känslig hårbotten är det grundläggande med en bra rutin till håret.

Det är lätt att man glömmer bort hårbotten, men precis som hudvård vill vi ju ge det bästa till vårat hår och hårbotten. Vi kan tänka att vi förlänger våran ansiktsrutin och att tänka på att vi faktiskt har en hud i hårbotten också. Vi kan därför behöva anpassa våra produkter som vi använder till håret efter vilket behov vi är i.

När vi har en balanserad och ren hårbotten så kan våra hårstrån lättare växa. Schampoot har en smidig pump för smidig applicering och innehåller 500 ml.

Vilka ingredienser innehåller schampoot och vad gör det för håret och hårbotten?

Dr. Ceuracle scalp Dx scaling schampoo är ett multifunktionellt schampo som är bra för att motverka håravfall, den ger även näring och återfuktning åt håret och hårbotten. Schampoot innehåller bra och närande ingredienser för en skalp som behöver lite extra omvårnad och stärker hårstråna från roten. Den lindrar en röd och irriterad hårbotten och motverkar klåda samt ger fin volym och glans till håret.

Den innehåller den patenterande ingrediensen Follicusan DP som tagits fram av ett företag i Berlin redan år 1926 och som stärker skalpen med bland annat mjölkprotein. Follicusan DP förnyar hårsäckarna och hårbotten och stimulerar cellerna vid hårsäckarnas bas. Follicusan DP förbättrar även hårtätheten och hårtjockleken.

Schampoot innehåller även exfolierande ingredienser som salicylsyra (BHA) som effektivt exfolierar och rengör skalpen. Något som är bra så man verkligen får håret rent från kvarblivna produktrester man använt sig av men även för att få bort talg och smuts som bildats. Det blev en peeling för hårbotten för precis som huden i ansiktet.

Den innehåller även Mjölksyra (AHA) som mjukgör huden och återfuktar samtidigt som den exfolierar. Schampoot har många vegetabiliska ingredienser från naturen är detta och passar även bra för känslig hårbotten. Den innehåller inga sulfater, silikoner eller parabener. Tillskillnad från andra hårbottenschampon så bidrar det här ett glansigt hår utan trassel onödigt trassel samtidigt som den rengör på djupet genom att rena talg, svett och föroreningar milt och ge kylande känsla tack vare mentholen i den. Den luktar lite mint bubbelgum och känns otroligt uppfriskande för hårbotten.

Den innehåller även vitamin b7 även kallat för biotin som nog många känner igen när man pratar om just hår hud och naglar då det har stärkande och reparerande egenskaper. Biotin har många funktioner i kroppen och är en vattenlöslig vitamin. Det hjälper bland annat till med att bibehålla normalt hår och normal hud. Biotin bidrar även till en normal energiomsättning och bidrar till nervsystemets normala funktion och den psykologiska funktionen. Vitaminen återfinns i många livsmedel men några exempel är havregryn och äggula.

Vi hittar även ingredienser som vitamin b3 med annat namn niacinamid som har balanserande och sammandragande egenskaper och är en riktigt favoritingrediens hos många i sin hudvårdsrutin. Niacinamid är en anti-inflammatorisk ingrediens som bland annat hjälper till att reglera oljenivån för en balanserad hårbotten. Niacinamid förbättrar även hårstrukturen genom att den hjälper till att bygga keratinet i hårstråt.

Acerola är en ingrediens som också  finns med på ingredienslistan och som härstammar från körsbäret. Acerola har återfuktande egenskaper som bidrar till ett hälsosamt och glansigt hår. Ingrediensen ser även till att förbygga och minska håravfall och är en kraftfull antioxidant som skyddar och främjar våran cellförnyelse.

Hur använder man det?

Detta schampoo kan användas för daglig användning men kan även funka som ett bra komplement som ett mer detox schampoo att använda någon gång i veckan utöver sitt vanliga. Man använder det genom att ta det i blött hår och massera in det i hårbotten med ljummet vatten. Applicera en lämplig mängd och massera upp så produkten börjar löddra. För att verkligen få bort föroreningar och talg så låt sitta och låt sitta i 1- 3 minuter för att sedan skölja ur.

Schampoot har en 3 i 1 effekt och kan förutom att användas som ett renande schampoo som en hårmask och balsam då det har återfuktande egenskaper. Självklart kan man däremot följa upp med både inpackning och balsam om man vill för ytterligare fukt. 

För att använda den som en hårmask applicerar man produkten på samma sätt men kan låta den sitta 5-10 minuter för en svalkande och kylande hårmask.

Ett annat tips är att man kan använda detta tillsammans med Dr. Ceuracle pro balance night enzyme wash. Mixa dessa två tillsammans och massera in i hårbotten för en extra exfoliering.

Hoppas ni fått lite mer information om detta multifunktionella schampoo , och glöm inte att vi finns på vår chatt, DM på instagram samt på info@glowid.se för att svara på era frågor och funderingar!

/ Lisa, Hudterapeut på GLOWiD

Viimeksi katsotut