Cecilias höstrutin med tips och tricks!

Hösten är här och jag har lovat många av er att lägga upp min höstrutin, så här kommer den!:) Nu börjar torrare och svalare vindar att kännas i luften och min hud kräver lite mer näring och fukt samt så vågar jag mig på lite mer exfolering än under sommaren.

Morgonrutin.

  1. Jag börjar alltid min rutin med dubbelrengöring, både morgon och kväll, för att få bort både olje- och vattenbaserad smuts, balansera talgproduktionen och därmed minimera storleken på porerna. . Vill du läsa mer om den koreanska dubbelrengöringen klicka här.

 

  1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil. Denna ljuvliga oljerengöring är mild men effektiv, perfekt även för känslig hud. Den har en allergivänlig formulering med hörliga vegetabiliska oljor.
  • Svarta bönor och olja balanserar talgproduktionen.
  • Svart sesamolja innehåller antioxidanter som stärker hudbarriären
  • Svarta vinbär och fröolja ger rika mineraler och vitaminer.

Jag masserar in den på helt torr hud, masserar länge och väl särskilt kring ögon och områden där det lätt fastnar smuts och bildas fina linjer. Sedan tar jag lite ljummet vatten på händerna och masserar tills det blir en mjölkvit konsistens och sedan sköljer jag noga med ljummet vatten. 

  1. Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam. Detta är en av mina äldsta favoriter som jag alltid har i badrumsskåpet. Det är en skumrengöring som är formulerad med 30% Tea Tree-extrakt som löser upp blemmor och baobab extrakt som återfuktar och ger en pH-balanserad djuprengöring. Perfekt som steg två i dubbelrengöringen
  2. Dr. Ceuracle Pro Balance Biotics Toner. Jag klappar in denna med handflatorna på morgonen, gärna i 2-3 lager vid behov för att boosta huden med fukt och näring. Det är en klassisk toner utan alkohol eller olja som återfuktar, rengör och stärker hudbarriären. Den har ett lågt PH värde och innehåller även "biomimetic water" som återfuktar, lugnar och skyddar huden. En av huvudingredienserna är "5 Probiotics Complex", vilket består av fem stycken goda bakteriearter (probiotika) som hjälper till att boosta hudens immunförsvar och balansera huden genom att bygga upp ett hälsosamt bakteriesystem. En välbalanserad hud skyddar huden från att förlora för mycket fukt och från yttre irritationsfaktorer att ta sig in i huden så att vara noga med detta steg i rutinen är väldigt viktigt, hoppa alltså INTE över tonern!:)
  3. Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule. Denna ampoule innehåller bland annat Royal Jelly Extract (bidrottninggelé) som tillför huden naturligt kollagen vilket bygger upp hudens bindväv och ger spänst (plumpar huden). Kollagen finns naturligt i vår kropp och är det som gör huden spänstig, fast och elastisk och ger den där jämna plumpiga hudytan.

När vi åldras minskar hudens kollagenproduktion vilket gör huden slappare och fina linjer och rynkor börjar träda fram. Så att använda produkter som hjälper till att främja kollagenproduktionen i huden är toppen både i förebyggande syfta och för mogen hud.

Denna favorit innehåller också 33% ren propolis som är naturligt reparerande och ger naturlig lyster, havstornextrakt som ljusar upp pigmentfläckar, panthenol (vitamin B5) som bildar en fuktbarriär och skyddar huden från yttre oxidativa skador. Och så ännu en favoritingrediens, Niacinamid (Vitamin B3) som minskar fina linjer och en ojämn hudton.

  1. Klairs Fundamental Eye Awakening Gel. Denna lätta och fina gel kyler en aning och sjunker in snabbt och lätt, perfekt under make up! Den innehåller koffein och rödbönsextrakt som piggar upp, minskar svullnad och mörka ringar under ögonen.

Tips!

Denna ögonkrämen går även bra att använda som ett serum för hela ansiktet på hud som känns glåmig och behöver piggas upp eller på pigmentfläckar.

  1. Hyggee all over mist. Sprayar denna över hals och dekolletage för jag är lite dålig på att smörja in där på morgonen så en mist känns mycket enklare och gör att jag inte hoppar över dekolletaget, som ju är så viktigt att vårda. Känner jag att jag behöver extra fukt så sprayar jag även över ansiktet.
  1. Dr. Ceruacle Cica Regen Anti-Dust Sun GelDenna gudagåva för stressade morgnar fungerar som både solskydd, serum och fuktkräm i ett så det är den perfekta krämen på morgonen. Den innehåller SPF 50 och återfuktar på djupet samtidigt som den med hjälp av Actinidia Argute (Kiwi) extrakt ger huden antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper som skyddar mot yttre föroreningar som till exempel damm och smuts. Den lämnar ingen vit eller kladdig yta utan sjunker lätt in och är perfekt som bas för make up. Den innehåller även 1,51% ren Centella Complex som lugnar och reparerar skadad och känslig hud så passar även en känsligare hudtyp!
  1. Dr. ceuracle Glow Fit Cushion SPF50+ är en cushion foundation som innehåller SPF 50+, skyddar huden från yttre påfrestningar, främjar cellförnyelsen och har funktionen av både foundation och concealer i ett! Innehåller härliga ingredienser som pärlextrakt, vilket hjälper till att återställa balansen i huden, främjar cellförnyelsen och läker ärr och Ecklonia Extract (Brunalg) skyddar huden från yttre påfrestningar som kan irritera.

 

Tips!

Jag använder en foundation borste, droppar liteDr. Ceuracle vita propolis ampoule på borsten och pressar den sedan ner i puffen för att fånga upp bb-cream (funkar även som concealer). Genom att använda en borste får man ett väldigt naturligt resultat. För ett mer täckande resultat så är det bättre att använda den lilla puffen som kommer med i förpackningen. Sedan är det bara att fortsätta med bronzer eller rouge och ev. contouring! Jag gillar att använda sensai bronzing gel, duttar ut med fingertopparna där jag vill ha contouring och arbetar sedan in det med foundation borsten. 


Den kommer i 2 nyanser, light beige och mood beige och de går bra att använda tillsammans som contouring kit. Light beige en rosa bas och mood beige har en beige bas. Jag använder 02 som är lite mörkare. 

 

Tips!

Vill man ha extra lyster för dagen så går det bra att spraya lite hyggee all in one mist över sminkningen (ca 20 sm avstånd). Sedan har jag även misten med mig i väskan och på skrivbordet hela tiden. Tips! Spraya misten på din sminkborste för extra dewy look. För en mycket återfuktad bas sprya på misten mellan varje steg av din morgonrutin. 

 

Kvällsrutin

  1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil. Precis som på morgonen så masserar jag in denna olja på helt torr hud, masserar länge och väl särskilt kring ögon och områden där det lätt fastnar smuts och bildas fina linjer. Sedan tar jag lite ljummet vatten på händerna och masserar tills det blir en mjölkvit konsistens och sedan sköljer jag noga med ljummet vatten. 

 

  1. By wishtrend Acid-duo 2% Mild Gel CleanserDetta är en skumrengöring som exfolierar mycket milt och som hjälper till att förebygga acne och blemmor samtidigt som den stärker hudbarriären. Den har ett lågt pH-värde på 5,5 och innehåller inga starka ämnen som kan irritera huden vilket gör att den passar hud som lätt får blemmor och som samtidigt är antingen torr, oljig och/eller mycket känslig. Den innehåller 1% LHA (Beta-lipohydroxy Acid) och 1% PHA (Polyhydroxy Acid) Gluconolactore. LHA har ett pH-värde som liknar hudens eget (5,5). Precis som BHA penetrerar den gradvis genom huden för att milt exfoliera och dra ut smuts och olja upp till hudens yta. Den går dock inte lika djupt som BHA vilket gör att den passar bra för en känslig hud (mindre risk för irritation). LHA är också antibakteriell, antiinflammatorisk och hjälper till att minska porer och överflödig talgproduktion. PHA är en typ av AHA-syra som innehåller större partiklar än AHA (= mindre risk för irritation). Sammanfattat så exfolieras huden milt med med antibakteriella syror som bekämpar blemmor och orenheter vilket jämnar ut hudtonen och ökar upptaget av fukt i huden och samtidigt ger mixen av LHA och PHA huden möjlighet att läka snabbare och ge huden antiinflammatoriska egenskaper.

 

  1. Nyhet!!!:) Klairs Youthful Glow Sugar Mask. 1-2 ggr/vecka klairs glow sugar mask som en mask i några minuter innan jag masserar och sköljer av.
  1. Ca 4 ggr/vecka använder jag Dr.Ceruacle Tea Tree Purifine 70 Toner genom att jag häller några droppar på en bomulspad och sveper från mitten av ansiktet och utåtDenna toner innehåller betainsalicylat (BHA) och är alltså milt exfolierande och löser upp tilltäppta porer. Den innehåller 70% tea tree extrakt vilket också lugnar huden.
  2. Dr ceuracle pro balance biotics toner. På kvällen använder jag den först på en bomullspad för att svepa bort eventuella rester av smuts, och i nästa steg klappar och masserar jag inte den med handflatorna för att verkligen se till att den absorberas ordentligt.
  3. Midnight Blue Youth Activating Drop för anti aging. Detta supertunna essen-serum letar sig in i alla små fina linjer som inget annat! Jag droppar med pipetten direkt på huden under ögat och fångar upp den med ringfingret på min andra hand för att sedan badda in droppen under ögat, jag gör likadant på sidan av ögat (vid kråksparkarna) och baddar då även in essensen över ögat. Sedan fortästter jag till panna, mellan ögonbrynen, och vecken som går från näsvingarna ner mot munnen. Efter att ha fokuserat på dessa områden (där rynkor oftast först uppstår) så avslutar jag med att badda in resterande essens i hela ansiktet. Detta serum innehåller bland annat två typer av peptider som finns naturligt i hudens yta och arbetar både på djupet och på ytan för att bibehålla hudens elasticitet och jobba med och förebygga rynkor. Kroppens egen produktion av dessa peptider börjar minska redan i 20 –års åldern och genom att tillföra dem via hudvård så hjälper man huden att behålla sin elasticitet och förebygga slapp hud och rynkor. Den första peptiden är bFGF (eH Polypeptide) vilken arbetar i den djupare delen av huden och förhindrar de djupa rynkor som vanligtvis börjar komma i 30 års åldern. Den andra peptiden är EGF (rH Oligopeptide) och den jobbar med att förhindra fina linjer på hudens yta och med att behålla hudens elasticitet.
  1. Klairs Freshly Juiced Vitamin DropNär blue drops gått in ordentligt i huden så droppar jag 2-3 droppar av detta serum direkt på huden, i pannan och på kinderna, sedan baddar jag in det genom att trycka med handflatorna mot huden. Detta serum innehåller C-vitamin, vilket är en antioxidant som bekämpar hudens åldrande och hjälper huden att;
  • Jämna ut hudtonen
  • Bleka bruna fläckar
  • Hindrar uppkomst av pigmentering
  • Öka fasthet och minska fina linjer
  • För alla hudtyper, även den mest känsliga
  1. Sheetmaskdags! Ibland lägger jag till en sheetmask i min rutin, särskilt om huden känns extra torr, känslig, glåmig eller fått någon blemma. Just nu vid väderomställningen till höst blir min hud lätt varm och irriterad, så behöver min hud ofta mer fukt och kylande formuleringar än vanligt och då gillar jag att använda GLOWiD Calm & Cool Sheet Mask, Denna sheetmask svalkar och lugnar huden, minskar porer och blemmor samtidigt som den återfuktar så effektivt! Med hjälp av små hål i masken vid näsa och panna som visar var man kan klippa i den så kan man också anpassa den efter den egna ansiktsformen.Tips! Förpackningen innehåller så mycket essens att det räcker för att smörja in hela kroppen:) Använd gärna en jade roller över masken för en extra skönt svalkande effekt och skön massage!

- Lugnar huden

- Återfuktar

- Balanserar talgproduktionen

- Skyddar huden med antioxidanter

- Svalkar irriterad och känslig hud

Den verkar antiinflammatoriskt med ingredienser som grönt te, ingefära och lakritsrot som även balanserar hudens talgproduktion. Grönt te och ingefära är antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som de verkar lugnande på huden.

Pepparmintsolja och lavendel lugnar och svallkar känslig hud medan Vitamin E derivat och natriumhyaluronat (beståndsdel från hyalyronsyra) verkar djupt återfuktande och utjämnande på huden.

Passar alla hudtyper, särskilt oljig, blandad och acnebenägen hud.

En annan mask jag gärna använder nu när huden kräver lite mer fukt är Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Lifting Mask, som innehåller hela sex olika hyaluronsyror vilket ger intensiv återfuktning till torr och trött hud och lämnar huden så där härligt återfuktad, fräsch och plumpad. Huvudingredienserna som är Hyaluronsyra, Panthenol (Vitamin B5) och Adenosine har en uppstrammande effekt och skyddar huden mot fria radikaler samt återupplivar och ger näring 8. till en torr och trött hud.

Passar alla hudtyper, framför allt glåmig hud med fina linjer, för den med ojämn hudton och även en känslig hud.

  1. By wishtrend Polyphenol in Propolis 15% AmpouleDenna ampoule är formulerad för att bekämpa och förebygga acne och blemmor genom att återfukta och balansera oljenivån i huden. Framtagen för att passa även för känslig hud.
  • Skyddar huden från yttre oxidativa skador
  • Minskar rödhet och inflammation
  • Återfuktar
  • Minskar pigmentering för en jämnare hudton
  • Propolis används, förutom som tätningsmedel i binas bon också av honungsbiet som ett antiseptiskt medel för att förhindra mikrobiell infektion av själva bikupan. Tack vare dess antiinflammatoriska, balanserande, helande och lugnande egenskaper har propolis länge använts i hudvård och sminkprodukter för att påskynda cellförnyelsen, lugna huden och för att minska porer. Propolis innehåller också mängder med antioxidanter som stärker huden och är naturligt antiinflammatorisk och lysterskapande.
  • Ödleblads extrakt. Används i stället för rent vatten för dess antibakteriella, lugnande egenskaper som passar extra bra för aknebenägen / fet hud.
  • Hjälper till att lugna fet hud.
  • Zink PCA. Kontrollerar talgproduktionen i huden.
  • Natriumhyaluronat, panthenol och betain. Återfuktar och lugnar huden Helt fri från sulfater, dofter, färgämnen och silikoner.

Passar blandad hud, oljig hud, torr hud och känslig hud och hud som lätt får blemmor eller acne. 

  1. By Wishtrend Acid-Duo Hibiscus 63 Cream. Denna använder jag framförallt i T-zonen (ibland hela ansiktet). Det är en lätt exfolierande kräm som är perfekt att använda kvällstid då dem innehåller både LHA och PHA, syror som är bra på att exfoliera samtidigt som de inte irriterar huden. Krämen löser dels upp tilltäppta porer och balanserar talgnivån i huden samtidigt som den jobbar på pigmenteringar och ger massvis med lyster. Huvudingrediensen är 63% Hibiscus Extrakt vilket är rikt på antioxidanter och boostar effekten av av LHA och PHA.  Krämen passar alla hudtyper men framförallt en oljig, oren eller acnebenägen hy och det är därför jag använder den främst i min t-zon som oftast är oljigare än resten av huden i ansiktet. 

 

  1. Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 80 Cream innehåller hela 80% tea tree extrakt, centella asiatika (en favoritingrediens) och havtornextrakt som lugnar och återfuktar, bidrar till en jämn hudton och ger en mer elastisk hudstruktur. Denna hjälper också till att låsa in näring och fukt i huden så de inte avdunstar under natten.
  1. Klairs Fundamental Nourishing Eye Butter är en ögonkräm som innehåller solrosfröolja som är rikt på vitamin A och vitamin E vilket skyddar den tunna huden runt ögonen. Den innehåller även peptider (precis som blue drops😊) som motverkar fina linjer. Den passar alla hudtyper, även de med milier och går även utmärkt att använda under smink! Tips! Denna kräm går även bra att använda på andra områden i ansiktet där du vill motverka fina linjer och förbättra elasticiteten i huden.
  1. Make P:rem Radiance Peeling Sleeping Pack. När min hud är i behov av extra fukt (det skiftar från dag till dag och med vädret) så hoppar jag över By wishtrend acid duo och använder bara Dr ceuracle tea tree cream och avslutar sedan med denna nattmask. Denna gel- nattmask ger en effektiv lysterboost samtidigt som den mjukgör, ökar på cellförnyelsen och återfuktar effektivt. Tips! Det går också bra att endast använda denna som både fuktkräm och nattmask (allt beror på hur huden känns för dagen och hur mycket fukt den behöver). 
  • Återfuktar
  • Ger lyster
  • Exfolierar milt med PHA
  • Tar bort döda hudceller
  • Ökar cellförnyelsen
  • Mjukgör

Denna innovativa gel-kräm fungerar både som fuktkräm och nattmask och med hjälp av ingredienser som ceramide, hyaluronsyra och laktobionsyra (PHA) återfuktar den effektivt hela natten och ger dig en fin lyster när du vaknar på morgonen. Laktobionsyra är en PHA-syra (Polyhydroxisyra) som exfolierar ytan på huden och tar bort döda hudceller och ökar cellförnyelsen, utan den irritation som ibland kan förekomma med andra syror såsom AHA eller BHA. PHA fungerar nämligen på ett liknande sätt som de mer kända syrorna, AHA och BHA, men eftersom den innehåller större molekyler så minskar risken för irritation och passar därför bra för en mycket känslig, irriterad och torr hud. Krämen innehåller också extrakt från gurkmeja, pärlor och henna samt fermenterad rädisrot vilka innehåller massvis med antioxidantar som lugnar och återfuktar och ger lyster åt huden!

Hoppas ni känner att ni fått lite härliga nya tips och tricks och att ni ska hitta favoriter som passar för er!

För att komma till hela kitet (som är nedsatt med 30%) klicka här

Kram

Cecilia

Viimeksi katsotut