Vad är snigelslem och vad gör det för huden?

Snigelslem har blivit en av de mest hyllade ingredienserna inom hudvård och tagit beautyvärlden med storm. Snigelslem är rikt på naturlig hyaluronsyra och lugnande panthenol och kollagen. Snigelsekret har använts som sårläkning sedan flera hundra år tillbaka och är därför perfekt för en acnebenägen eller känslig hy. Snigelsekret (snigelslem) är lugnande, rodnadsdämpande, återfuktande, mjukgörande och en otrolig nyckel-produkt för dig som vill uppnå glass - skin effekten! Dessutom perfekt för dig som är ute efter en rejäl glow-boost! Upptäck snigelslem-produkter från det prisbelönta märket COSRX!

Hur framställs snigelslem och hur påverkas sniglarna?

En återkommande fråga som vi ofta får är hur sniglar påverkas under tillverkningen av snigelprodukter. Många undrar över detta eftersom snigelslem kan upplevas främmande och anses vara en unik ingrediens inom hudvård. Låt oss undersöka detta och reda ut hur dessa produkter faktiskt tillverkas.

På GLOWiD är vi djurvänner och står starkt bakom en cruelty-free skönhetsindustri. 
COSRX är helt cruelty-free och enligt COSRX skadas inte sniglarna, eller ens stressas - under tillverkningen av Advanced Snail-linjen. Faktum är att det är precis tvärtom. De lever bortskämda och goda små liv. 🐌

För att få fram sekretet, placeras sniglarna över en nätduk i ett mörkt och tyst rum. Som den nattliga varelsen snigeln är, ger detta sniglarna en mysig och bekväm plats att fritt röra sig på. Efter ungefär en timmes krypande, överförs sniglarna tillbaka till sina hem medan slemmet samlas in, bearbetas och filtreras. Viktigt att notera att ingen yttre stress appliceras på sniglarna, för det första är det förbjudet att tillverka, distribuera och sälja produkter som har genomgått djurtester i Korea. För det andra sker optimal slemproduktion när sniglar är utvilade och glada. Så, inga sniglar skadas under insamlingsprocessen! Happy snails, happy skin! 🐌🥰

 

 Vad gör då detta ämne med vår hy?

Mucinet har många positiva aspekter, dels är sekretet en humektant, alltså en fuktbindare men har även läkande egenskaper. Sekretet innehåller många aminosyror och hjälper huden att läka på naturlig väg. Den jobbar barriärstärkande och förhindrar irritation vilket gör den utmärkt att kombinera med andra exfolierande produkter som AHA & BHA-syror. Studier har även visat att snigelslemmet även har en positiv effekt på atopisk dermatit på grund av dess återfuktande och barriärstärkande egenskaper. 

Positiva effekter har även visats på en aknebenägen hy då snigelsekretet har antiinflammatoriska egenskaper och läker och lindrar en röd och irriterad hy. Det ger lyster, plumpar huden och hjälper till att minska och läka ärr som orsakats av akne. Snigel-sekretet innehåller även kopparpeptider och glykolsyra som stimulerar den kollagena produktionen, varsamt exfolierar samt jobbar uppljusande på pigmenteringar. Den jobbar på att minska fina linjer, rynkor, återfuktar och binder fukt i huden tack vare hyaluronsyra.

Mucinet passar alla hudtyper och är en riktig multitasking ingrediens. Konsistensen är lite tjockare men sjunker in lätt i huden utan att lämna en kladdig yta. 



COSRX SNAIL LINE:

  1. Advanced Snail Mucin Gel Cleanser: Denna djuprengörande gelrengöring är berikad med snigelsekret som inte bara rengör huden effektivt utan också främjar en jämnare och klarare hudton. Samtidigt bevarar den hudens naturliga fuktbalans, vilket gör den idealisk för daglig användning.

  2. Advanced Snail 96 Mucin Power Essence: Denna essens är en kraftfull fuktgivare som innehåller 96% snigelslem för att vårda och återfukta huden på djupet. Dess elasticitetsförbättrande egenskaper gör den perfekt för att bekämpa ålderstecken och förbättra hudens struktur och fasthet.

  3. Advanced Snail Peptide Eye Cream: Denna ögonkräm är speciellt framtagen för att vårda den känsliga huden runt ögonen. Med en kombination av snigelsekret och fem olika typer av peptider stärker den huden, minskar synliga tecken på åldrande och reducerar mörka ringar och påsar under ögonen.

  4. Advanced Snail 92 All In One Cream: Denna allt-i-ett-kräm innehåller hela 92% snigelslem för att lugna och återfukta huden på djupet. Den är lätt i konsistensen men ändå intensivt återfuktande, vilket gör den perfekt för att användas som en sista steg i din hudvårdsrutin för att låsa in fukten och ge huden en mjuk och jämn yta.

  5.  Advanced Snail Radiance Dual Essence: Effektiv 2-i-1 essence för elasticitet och lyster med 74,3% trippelsnigelkomplex för återfuktning, plumpning och åldersförebyggande effekter. Innehåller även 5% niacinamid för utjämning och stärkande av hudbarriären samt Glutation för förbättrad hudton. Plumpar och återfuktar djupt med utjämnande finish. Passar alla hudtyper, särskilt torr och känslig hud.

Alla produkter är allergivänliga och dermatologiskt testade. De är även fria från parabener, sulfater, alkohol, mineraloljor samt eteriska oljor. 


Hoppas ni ska gilla dessa powerprodukter, och glöm inte att vi finns på vår chatt, DM på instagram samt på info@glowid.se för att svara på era frågor!

xx Team GLOWiD

Senast besökta