Vad är Salix alba bark vatten?

Salix Alba Bark vatten är en ingrediens som man ser ofta är återkommande i  COSRXS produkter. Ingrediensen står ofta högst upp på ingredienslistan Istället för vatten som annars oftast brukar stå först. COSRX har ofta en kortare ingredienslista som ger synbara resultat men med skonsamma ingredienser som gör skillnad för huden. 

Vatten i hudvård används som en solvent, som hjälper till att extrahera andra vattenlösliga ingredienser men också även när det finns oljor i produkterna. Vattnet hjälper då till att emulgera oljan och bidrar även till konsistensen. Man kan säga att det är ett slags lösningsmedel.

Salix alba bark vattnet kommer från det vita pilträdet och har läkande och antiinflammatoriska egenskaper. Man använder sig främst av barken när man utvinner vattnet i hudvårdsprodukter och pilträdet har använts i flera tusentals år inom naturläkemedel, och kallas bland annat för naturens aspirin och sägs lindra smärta och verkar läkande.

Vattnet innehåller naturligt BHA som exfolierar huden. Det hjälper till att läka och lugna en inflammerad röd hy samt förhindra utbrott.

Salix alba bark vattnet innehåller även antioxidanten tannin som verkar balanserande av huden och har sammandragande egenskaper, vilket är idealiskt för en aknebenägen hud.

 Vilka produkter från COSRX innehåller Salix alba bark vatten?

COSRX har främst Salix alba bark vatten i sina exfolierande produkter för att få den skonsamma och milda exfolieringen, men även för att lugna och förebygga en irriterad hy och röd hy. 

One step original clear up pad är en riktig storsäljare världen över! Produkten består av färdig dränkta pads som är lätta att applicera och exfolierar skonsamt med BHA. Den appliceras på utsatta områden man upplever att man får plitor och tilltäpptheter på. Man kan även lägga padsen på huden några minuter för att lindra inflammationer samt lugna och förhindra redan utbrott.

 AHA/ BHA clarifying treatment toner är en exfolierande toner i sprayform. Den appliceras på pads för att sedan svepa på önskade områden eller över hela ansiktet. Den går även bra att ta i handen och försiktigt klappa in i huden. Då den innehåller både AHA och BHA syra så jobbar den fuktgivande och utjämnande på huden samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och förebygger pormaskar.

 Two in one poreless power liquid är en exfoliering som jobbar balanserande av hudens talgproduktion och motverkar förstorade porer. Den används som en toner eller appliceras med pads över ansiktet. Även här kan man med fördel låta padsen ligga kvar på områden man upplever extra utsatta och lindra hetta och inflammationer i huden då den har en kylande effekt i kontakt med huden.

 BHA blackhead power liquid är en exfolierande peeling i vätskeform som effektivt hjälper till att bibehålla en klar och akne fri hud. BHA tränger ner i porerna och rengör effektivt och hjälper till att lösa upp tilltäppta porer. Tillsammans med denna produkt så rekommenderas inte användning av andra typer av exfolierande produkter i samma rutin. Det innefattar c vitamin, retinol eller andra typer av AHA & BHA då det blir för kraftfullt för huden. Vill man använda det så får man använda dom i en annan rutin för att förhindra att irritation uppstår.

Bra att tänka på är även att långsamt vänja in huden av nya typer av exfolierande produkter och anpassa efter sin hudtyp och hudtillstånd. En mer tålig hud klarar av att exfoliera huden några gånger i veckan och i vissa fall dagligen medan den känsliga huden kanske endast klarar av ca 1 gång i veckan. Det kan även uppstå en utrensning även kallat "purging" av nya produkter inkluderat olika former av syror och aktiva ingredienser, detta är helt normalt och brukar ofta lägga sig efter några användningar. 

Som alltid med någon form av syra i sin rutin så rekommenderas att använda ett högt solskydd, spf 30 eller högre då huden ofta blir mer ljuskänslig och av syror. Så skydda din hud och använd solskydd året om för att förhindra skada på din hud. 

Glöm inte att vi finns på vår chatt, DM på instagram samt på info@glowid.se för att svara på era frågor och funderingar! 

/ Lisa, Hudterapeut på GLOWiD

 

Senast besökta