Sofias 5 Favoriter – Torr vinterhy

Hej Cissis bloggläsare! Roligt att få gästblogga här. Jag heter Sofia och jobbar som Key Account Manager här på GLOWiD. Idag ska jag berätta om mina 5 favoriter från vårt sortiment just nu, här hittar ni dem. Jag är en riktig torris, som lätt får någon blemma. Däremot tål jag ganska mycket aktiva ingredienser, så dessa fem favoriter är toppen för min hy som just nu är sitt allra torraste jag, men också i stort behov av glow och jämn hudton så här mitt i vintern.

Jag älskar att känna mig riktigt ren, speciellt om man har burit smink under dagen och huden har varit i kontakt med båda avgaser, fingrar som precis rört mobilen och allt möjligt.  På kvällen efter att jag har använt en oljerengöring (Klairs Deep Cleansing Oil for life) så följer jag därför upp med en relativt ny produkt, Dr. Ceuracle’s Pro Balance Night Enzyme Wash. En enzymbaserad rengöring som tar bort döda hudceller och orenheter, och som dessutom innehåller kol som exfolierar! Det är ett ganska grovkornigt pulver som i kontakt med vatten blir en härligt skummig mousse. Jag tar lite pulver i handflatan, adderar några droppar vatten och jobbar sedan upp ett lödder som jag masserar in i ansiktet. Sedan brukar jag, om tid finns, låta skummet ligga kvar på ansiktet i kanske 30 sekunder, så all smuts verkligen hinner lösas upp, innan jag sköljer av. Voilá, hur ren som helst!

Efter tvätt följer jag alltid upp med en toner. På dagen blir det alltid en fuktgivande toner, och på kvällen en som rengör ytterligare men någon aktiv ingrediens. Jag gillar Tea Tree Purifine 70 Toner från Dr. Ceuracle massor. Denna toner innehåller både BHA och AHA som exfolierar men känns inte irriterande på huden. Tvärtom känns den även återfuktande då den även innehåller 70% tea Tree extract som också lugnar huden. Oftast tar jag några droppar av den på Klairs Toner Mate 2 in 1 Cotton Pads och sveper över ansiktet, men ibland tar jag några droppar i handflatan och klappar sedan in tonern i ansiktet. Känner jag mig supertorr så följer jag upp med ett lager av Klairs Supple Preperation Facial Toner. Om man känner att huden behöver en riktigt djupgående behandling så kan man även dränka några Klairs Toner Mate 2 in 1 Cotton Pads i tonern och lägga på ansiktet som en sheetmask. Detta går jättebra att även göra som en punktbehandling, vid en envis finne eller liknande.

Sedan kommer vi till en riktig storfavorit, som det faktiskt var Cecilia som insisterade på att jag skulle prova från början. Nämligen Hyggees All in One Essence som innehåller både hyaloronsyror, björksav och probiotika. Är det ett serum? En essence? En lätt fuktkräm? Det rätta svaret är att det är lite av allt, och det är också det som gör produkten så magisk för en torris som mig. Om du känner att du smörjer och smörjer med krämer och serum men ändå känner dig torr några timmar senare. Då är detta produkten för dig! Perfekt också att packa ner när man reser då man kanske inte kan ta med sig hela badrumsskåpet. Ett tips att använda denna som en läppmask ibland, mums!

Nästa produkt är en till produkt för alla torrisar där ute. Jag pratar om världens bästa, CICAPRO™ Revitalizing Cream från Make P:rem. Denna kräm har härliga Centella Asiatica i sig som lugnar, läker och stärker huden (perfekt nu mitt i vintern) och glycerin som låser in fukt (också perfekt nu mitt i vintern). Tänk dig en promenad ute i minusgrader, och du kommer hem och huden känns röd, stram och inte alls skön. Då tar du en tjockt lager av denna som din nattkräm, och låter den jobba under natten. Bästa kuren! Jag använder dock krämen både morgon och kväll nu under de kallaste månaderna, och upplever att den ger ett riktigt fint glow som såklart är toppen de morgnar man känner sig som en grå mus. Lite Klairs Illuminating Supple Blemish Cream på det och man är redo att börja dagen.

Sist men absolut inte minst kommer en produkt som jag till en början inte alls tyckte var något för mig då jag tyckte att jag vaknade lite torr av den. Tills jag fick tipset att först grunda med min nattkräm och sen ta ett rejält lager av denna nattmask. Nu tycker jag att det finns få saker som slår denna om man vill vakna upp med en återfuktad hy med mindre synliga porer och härlig lyster. Jag pratar såklart om Radience Peeling Sleeping Pack från Make P:rem. Okej, vi börjar med konsistensen som är underbar. En ljust blå gelé som känns svalkande på huden. Sedan ingredienserna…. Den innehåller Laktobionsyra som är en PHA-syra (Polyhydroxisyra) och som exfolierar ytan på huden och tar bort döda hudceller och ökar cellförnyelsen. PHA syra innehåller större molekyler till skillnad från AHA- och BHAsyror och därför minskar risken för irritation vilket gör att denna nattmask också passar en mycket känslig, irriterad och torr hud. Denna nattmask innehåller också extrakt från gurkmeja, pärlor och henna samt fermenterad rädisrot vilka innehåller massvis med antioxidantar som lugnar och återfuktar och ger lyster åt huden! Om jag inte vill ha den i hela ansiktet en natt (varför jag inte skulle vilka ha den i hela ansiktet kan man ju fråga sig men jobbar man med hudvård måste man ju hinna testa andra produkter också) så brukar jag använda den som en punktbehandling på finnar eller plitor. Funkar också toppen tycker jag!

Det var mina fem favoriter, och just nu kan du handla dem som ett kit till 20% rabatt. Hur bra!? Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör! Kitet hittar ni här

The post Sofias 5 Favoriter – Torr vinterhy appeared first on Glowid.

Recently viewed