Smygstarta våren med K-beautytrenden Honey Skin!

Honey skin är systertrenden till det älskade och omtalade fenomenet glass skin – den glowiga, återfuktade och daggiga huden vars textur påminner om spegelblankt glas.

Återfuktning är i all koreansk hudvård A och O, det är grundbulten för en välmående hud. Där vissa menar att glass skin är det självklara målet med all hudvård och en slags måttstock för vad ens hudvårdsrutin ska uppnå finns det alltså metoder och rutiner som ska ge det lilla extra.

Medan honey skin också vill åt en lyster och återfuktning ligger dess fokus även på närande produkter, naturliga ingredienser för att uppnå en smidig, plumpad, välbalanserad och glowig hud. Med andra ord, ett utmärkt sätt att kickstarta hudvårdsvåren på i takt med att vi går mot ljusare tider!

Vad har honey skin med honung att göra? Med inspiration från honungens närande egenskaper strävar trenden efter den hälsosamma aspekten. Genom näringsrik hudvård med väl utvalda ingredienser bygger man successivt upp hudens barriär och tillför de ingredienser som just din hud behöver, oavsett tillstånd. Målbilden kan sedan liknas vid en honungsblank, smidig hud där exempelvis du med blandhy (med fetare T-zon) upplever ett jämnt och balanserat resultat.

Alla hudtyper kan alltså uppnå honey skin, så låt oss ta en titt på hur olika produkter och ingredienser tar dig dit! Kortfattat kan det uppnås genom produkter som försiktigt exfolierar, återfuktar, är vitaminrika och givetvis genom den klassiska k-beautyingrediensen propolis.

Dessutom är alla dessa produkter på 20% rabatt under hela februari ut och du hittar dem här!

Exfoliering – ta bort det gamla för att ge liv till nytt

Att exfoliera bort döda hudceller från hudytan möjliggör att efterkommande produkter enklare absorberas av huden och kan på så sätt göra vad de ska. Med smidiga One Step Moistue Up Pad från COSRX får du 70 st pads som milt och effektivt exfolierar med BHA-syra samtidigt som de återfuktar huden med hyaluronsyra och proplisextrakt. Exfoliering utan uttorkning, helt enkelt! Använd efter din dubbelrengöring, med fördel kvällstid, och fortsätt därefter med din hudvårdsrutin. Passar alla hudtyper, särskilt för dig som är torr och fuktfattig.

Återfuktning – för balanserad och lugn hud

En återfuktad hud är som sagt grundbulten i koreansk hudvård och dess trender. För den som upplever sig som torr eller stram är ofta en toner ett bra första steg mot en mer återfuktad hud. Med storfavoriten (både hos oss och er!) Supple Preparation Facial Toner från Klairs får din hud en riktig fuktboost som varar länge, och kan klappas in i huden i flera omgångar – du kommer märka när din hud blivit mättad! Den är suverän för normal, torr och känslig hud.

För dig som behöver lugna huden eller återställa dess pH-balans, oavsett om du är den allra känsligaste eller drar åt det oljigare hållet, är Safe Me Relief Essence Toner från Make p:rem en trogen vän. Denna helt veganska toner håller huden smidig och plumpad hela dagen, precis det vi vill åt i en honey skin!

Om du är ute efter en kortare rutin eller vill ha variation, eller helt enkelt ett essence i din rutin, är HYGGEEs Fresh One Step Facial Essence att rekommendera. Denna smarta produkt är toner, essence och serum i en och samma förpackning och balanserar talgproduktionen och skyddar huden mot oxidativ stress. Passar en blandhy och dig med förstorade porer!

Är du känslig, blir lätt röd och irriterad eller har du aknebenägen hud? Då kan Hydrium Moisture Power Enriched Cream från COSRX vara något för dig. Denna silkeslena fuktkräm ger dig djup återfuktning utan att täppa till och den barriärstärkande ingrediensen ceramider skyddar huden från yttre påfrestningar. I kombination med antiinflammatoriska och talgreglerande propolis håller sig huden plumpad à la honey skin hela dagen!

Vitaminer och antioxidanter – boostar och skyddar 

Genom att använda vitamin- och antioxidantrika produkter kan du skräddarsy din rutin efter dina egna, unika behov. Och som vi vet vid det här laget är näringsrika ingredienser essentiellt för honey skin. Vi tar det i bokstavsordning:

Vitamin C
I Pure Vitamin C 15% with Ferulic Acid från By Wishtrend hittar vi ett serum med 15% C-vitamin och ferulsyra som maximerar effekten C-vitaminens antioxidanter och antibakteriella egenskaper. Boosta din kollagenproduktion, öka fastheten i huden och reparera en hud med hyperpigmentering. Den här fungerar för alla hudtyper men rekommenderas extra för dig som har blandhy eller fet och olijg hudtyp.

Har du inte använt C-vitamin tidigare eller vet att du är lite känslig för det? I Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop har du ett C-vitaminserum som passar den allra känsligaste hudtypen som vill jämna ut hudtonen och få alla de stärkande egenskaper som vitaminen för med sig.

Vitamin E
Ris är en mångsidig ingrediens som för med sig antioxidanter som ferulsyra och oryzanol som är mjukgörande för huden och skyddar mot solskador. Dessa hittar du i Rice Toner från I'm From som dessutom innehåller Vitamin E som skyddar mot fria radikaler. Tonern lindrar en irriterad hud, återfuktar och ger en fin lyster. 

Vitamin K
I nyheten Plc Liposome Oil Ampoule från Dr. Ceuracle har du ett serum som innehåller bland annat Vitamin K som ökar blodcirkulationen vilket i sin tur leder till en jämnare och smidigare hud. Tar du någon droppe under ögonen motverkar den dessutom mörka ringar genom att just öka blodcirkulationen där! Den består av en vattenbaserad och oljebaserad bas som du skakar ihop i flaskan innan du applicerar på en hud som är ojämn eller irriterad – eller för dig som vill ha en djup återfuktning och långvarig lyster, helt enkelt! 

Flera-i-ett
Ganghwa Rice Granule Pack från Dr. Ceuracle är en mångsidig ansiktsmask. Med A, B, C och E-vitamin får du en riktig näringsboost som är mjukgörande, hudutjämnande och ett steg mot en glowig honey skin. Vill du variera din mask kan du också använda den som en exfoliering eller rengöring

Propolis – naturligt reparerande och ger näring till glåmig och trött hud

Slutligen har vi kommit fram till superingrediensen propolis! Det är vitamin- och antioxidantrikt och innehåller aminosyror som har lugnande, vårdande och antiinflammatoriska egenskaper i hudvård. Och på tal om honung så är propolis något som bin framställer och använder för att hålla ihop bikupan och skydda från virus och bakterier.

Dr. Ceuracle är proffs på att ta tillvara på det i sina produkter och har som du kanske känner till en hel serie med propolisprodukter! I storfavoriten Royal Vita Propolis 33 Ampoule 15 ml hittar vi en ampull, ett högkoncentrerat serum, som med några få droppar ger omedelbart glow! Det är reparerande, återfuktande och lystergivande och passar alla hudtyper – särskilt den aknebenägna.

I samma serie hittar vi fuktkrämen Royal Vita Propolis 33 Cream respektive ögonkrämen Royal Vita Propolis 33 Capsule Eye Cream. Där krämen är återfuktande och ger huden spänst och livar upp trött hud är ögonkrämen anpassad för den tunnare, känsligare huden under ögonen och motverkar fina linjer och mörka ringar. Den innehåller kollagen som stärker hudbarriären på lång sikt och kommer med verktyget Golden Massager som ger ögonen en uppiggande och skön massage.

Är du ute efter en multifunktionell nattmask? Då är Full Fit Propolis Honey Overnight Mask från COSRX produkten för dig! En lätt och svalkande, uppfriskande nattmask som passar dig med oljig och aknebenägen hud och funkar fint även under sommarhalvåret om du blivit lite solbränd. Använd den som rengöring eller fuktkräm för variation!

Lycka till och njut av din honey skin!

Senast besökta