Propolis = Glowig, stark och klar hud!

Vad är propolis och vad kommer det ifrån?
Propolis används, förutom som tätningsmedel i binas bon också av honungsbiet som ett antiseptiskt medel för att förhindra mikrobiell infektion av själva bikupan. Man har i Korea länge använt ingrediensen i hudvård och smink för sin lugnande, stärkande och lysterskapande effekt!

Vad ger propolis för effekt på huden?
– Minskar pigmentering/bruna fläckar
– Lysterskapande
– Förebygger blemmor och acne
– Minskar rödhet
– Påskyndar cellförnyelsen/anti-aging
– Minskar porer
– Återfuktar
– Anti inflammatorisk och lugnar därmed huden
– Antioxidantrik= Skyddar huden från oxidativa skador
– Reparerande och ger näring till trött hud

Sammanfattat så fungerar propolis för de flesta hudtyper, allt ifrån en känslig/skadad hud, en acnebenägen hud till en mogen hud som behöver liv och lyster! Här kommer mina tips på vilka av våra propolisprodukter som passar bäst för vilken hudtyp!

  1. Har du en mogen, trött, glåmig hud som behöver lyster och liv?

Kika då på denna kombination! Efter rengöring och toner, massera in 2-3 droppar av ampoulen i hela ansiktet (går bra även under ögonen). Avsluta sedan med krämen. Dessa godingar innehåller båda ren propolis som är naturligt reparerande och ger näring till tråkig och trött hud, bidrottninggelé som skyddar huden från fria radikaler och plumpar huden inifrån, havstornextrakt som återupplivar och ljusar upp pigmentfläckar, Panthenol (vitamin B5) som bildar en fuktbarriär på hudytan vilket förhindrar eventuell fuktförlust samtidigt som det skyddar huden från yttre oxidativa skador och Niacinamid (Vitamin B3) som minskar fina linjer och ojämn hudton.

Dr ceruacle Royal vita propolis 33 ampoule

Dr ceuracle Royal vita propolis Cream

2. Har du en hud som lätt får blemmor eller acne? 

Då passar denna ampoule från by wishtrend bra då den är formulerad för att bekämpa och förebygga acne och blemmor genom att återfukta och balansera oljenivån i huden. Funkar även jättebra för känslig hud! Förutom propolis så innehåller den bland annat även ödleblads extrakt (används i stället för rent vatten för dess antibakteriella, lugnande egenskaper som passar extra bra för aknebenägen / fet hud), trollhassel  (lugnar fet hud).

By wishtrend Polyphenol in propolis 15% ampoule

3. Har du en mycket känslig hud som lätt blir röd och irriterad samt lätt får blemmor?

Kika då på make p:rems ampoule som  innehåller bland annat brasiliansk grön propolis som är full med antioxidanter och som innehåller en hög koncentration av klorofyll, vilket reparerar och stärker hudens naturliga skyddsbarriär, läker blemmor och lugnar inflammation i huden. Grön propolis är också fylld med flavanoider och antioxidanter som skyddar huden från yttre stressfaktorer som fria radikaler (t.ex föroreningar i luften) ökar på läkningsprocessen i huden och återupplivar trött hud.

Make p:rem safe me relief moisture green ampoule

Extra tips!

Vill du ha en extra antioxidant – och lysterboost! Har du ett c-vitamin serum (tex klairs freshly juiced vitamin drop) så använd det med fördel tillsammans med ditt propolis serum och då gärna innan du masserar in propolis. Då får du en antioxidant och lyster boost som heter duga!

 

Ha en underbar måndag!

Cecilia

 

 

The post Propolis=Glowig, stark och klar hud! appeared first on Glowid.

Senast besökta