Mina 4 favoriter från Dr. Ceuracle

Dr. Ceuracle är ett märke jag verkligen älskar och det absolut första koreanska märke jag testade när jag bodde i Korea. Sedan dess har kärleken till detta märke bara växt och fortsätter så göra! Här kommer nu tips på mina 4 favoriter och hur jag använder dem för maximal effekt😊

  1. Royal Vita Propolis Ampoule. Detta är en äkta glow game changer som bland annat innehåller en av mina favoritingredienser, propolis. Det är den första koreanska produkt jag testade när jag bodde i Korea och det var den som väckte mitt intresse för koreansk hudvård och som fick mig att fortsätta utforska den. Den ligger fortfarande på topp bland mina absoluta favoriter och finns alltid där när jag vill få lite extra glow, få till en glowig sminkning eller bara addera lite naturlig highlight effekt efter sminkningen!

Såhär använder jag det för maximal lystereffekt:

  • Som ett serum (just nu använder jag denna efter mitt c-vitamin serum för att antioxidant och lysterboosta huden)
  • Har jag lite brådis (särskilt på morgonen) så kan jag istället blanda i några droppar i min fuktkräm (det boostar krämen och ger också en bra lysterbas inför bb-cream eller foundation). Generellt så är ampuller högt koncentrerade och har ofta en hel del fuktighetsgivande egenskaper så därför kan det vara bra att blanda i några droppar i sin dagliga fuktighetskräm för att boosta den lite extra.
  • Jag kan också ibland mixa den på handryggen med min bb-cream. Detta är ett vanligt trick bland koreanska make-up artister just för att få den där naturligt återfuktade huden med lyster (”gwang” på koreanska). Det är också ett bra sätt att se till så att din foundation och hud inte blir torr eller krackelerar under dagen. För att få lite extra lyster på ställen som är fina att ”highlighta” kan man dutta lite ampull på övre toppen av kinderna och under ögonbrynen med fingertopparna. Det ger en mer naturlig lyster än vad en highlighter gör!
  • Avsluta sminkningen med att pressa in ampoulen för en superlystrig effekt. En annan koreansk make-up hemlighet är att värma upp en ampoule eller serum mellan händerna genom att droppa ut ca 2 droppar i handflatan, dra händerna snabbt emot varandra och försiktigt pressa in ampoulen i huden efter sminkning för att ge en naturligt frisk lyster. Eftersom ampuller är så lätta i koncistensen funkar de alltså minst lika bra för att få en naturlig ”gwang” lyster efter din sminkning.

  1. Royal Vita Propolis Cream. Denna kräm är framtagen för att passa tillsammans med dr ceruacle royal vita propolis ampoule och dessa två är utmärkta att använda tillsammans för en fin lysterbas. Ta en liten klick av krämen och lägg på handryggen, droppa i 2 droppar vita propolis ampoule, mixa med fingret och massera sedan in i hela ansiktet. Perfekt lysterbas att lägga sin sminkning på. Funkar både som dag - och nattkräm!

 

 

  1. Jeju Matcha Clay Pack är en lermask som är fylld med matcha (från ön Jeju) och som är proppfylld med antioxidanter! Aminosyror, betain och kaolinlera rengör och drar ihop porer. Denna brukar jag använda minst en kväll i veckan efter rengöring (tips är att ha den på i badet 5-10 min). Det rikigt känns hur huden blir superren och len! 
  2. En annan favorit är Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam som är en skumrengöring som rengör otroligt bra men samtidigt extremt milt. Perfekt för att få en ordentlig rengöring som lämnar huden mjuk och len och inte det minsta torr eller stramig. Passar för alla hudtyper men särskilt för en hud som har lätt att få blemmor och porer. Den är nämligen formulerad med 30% Tea Tree-extrakt som löser upp blemmor och baobabextrakt som återfuktar och ger en pH-balanserad djuprengöring.

Hoppas ni fått massor av inspiration till att testa att använda din hudvård på nya sätt!:)

Kramar

Cecilia

Senast besökta