Min vårrutin

Äntligen lite sol och värme😊 och med det kommer också en lite kortare rutin! När det blir fuktigare och varmare ute behöver min hud inte lika många steg som under vintern och jag brukar kunna korta ner rutinen rätt mycket.

Här kommer min vår- basrutin och hur jag använder den!:)

Morgonrutin

 1. Klairs gentle black deep cleansing oil. Massera in på torr hud, addera lite ljummet vatten och massera tills en mjökvit konsistens kommer fram, skölj av allt noga med ljummet vatten.
 2. Dr ceuracle tea tree purifina 30 foaming cleanser. Arbeta upp ett lödder och massera in på fuktigt ansikte gärna under någon minut, skölj noga med ljummet vatten.
 3. Klairs supple preparation facial toner. Värm upp och öka på absorberingen genom att hälla några droppar I handflatorna genom att dra handflatorna mot varandra och sedan pressa händerna över kinder, haka, panna och under ögonen. På morgonen kan jag ibland lägga på denna i flera lager för att riktigt plumpa huden och ge den näring, fukt oich lyster innifrån. Detta är perfekt att göra om man vill få en naturligt återfuktad look. Jag brukar bara lägga på en lätt bb-cream som enda sminkning och då lyser fukttbasen igenom och den lägger sig otroligt jämnt och fint. 
 4. Dr ceuracle royal vita propolis ampoule. 1-3 droppar räcker långt och väl:) Jag brukar droppa 1 droppe direkt i pannan med pipetten och sedan värma upp 1-2 droppe genom att hälla den I handflatan och dra handflatorna mot varandra snabbt, sedan pressar jag in serumet genom att försiktigt trycka handflatorna över kinder, panna och haka, precis som med tonern ovan.
 5. Klairs awakening eye gel. Jag klickar ut en klick på toppen av ringfingret och fördelar mellan ögonen. Jag duttar sedan försiktigt med varje ringfinger innifrån och ut och även ovanför ögat. Det är viktigt att vara försiktig och inte pressa för hårt eftersom huden kring ögonen är tunnare än I resten av ansiktet. Krämen har en härlig lätt gelaktig konsistens som känns lite kylande vilket jag älskar på morgonen, för det känns som att hela anskitet liksom vaknar till liv då:) Den innehåller bland annat koffein och rödbönsextrakt som tillsammans motverkar mörka ringar under ögonen och minskar svullnad under ögonen. Den absorberas snabbt och lägger sig perfekt inför sminkning!
 6. Dr ceuracle cica regen anti-dust sun gel. Sedan går jag direkt på min all in one favorit med både fukt och solkräm I ett som jag masserar in I hela ansiktet. Denna goding innehåller alltså både fukt, solskydd 50 och skyddar mot fria radikaler I omgivningen såsom avgaser och damm. Räcker alldeles utmärkt som dagkräm under sommarhalvåret.
 7. Klairs illuminating supple blemish cream. Avslutar som alltid med Klairs illuminating blemish cream för att ytterligare ge lite fukt, spf 40 och även ge lätt täckning till röda partier, porer och även en lätt och naturlig lyster till huden. Har man mörkare hudton eller vill ha en solkysst look så går denna utmärkt att mixa med en mörkare foundation, bb cream eller gel. Jag mixar den på sommaren med sensai bronzing gel (gifter sig väldigt bra) för att få den där lätt solkyssta looken men samtidig få lyster, fukt och solskydd från klairs illuminating blemish cream!

 

 

Kvällsrutin

 1. Klairs gentle black deep cleansing oil. Massera in på torr hud, addera lite ljummet vatten och massera tills en mjökvit konsistens kommer fram, skölj av allt noga med ljummet vatten.
 1. Dr ceuracle pro balance night enzyme wash. Arbeta upp ett skum genom att mixa pulvret med vatten och massera I minst 1 minut innan du sköljer av med ljummet vatten. Detta är en enzympulverbaserad rengöring som tar bort döda hudceller och smuts samtidigt som den exfolierar huden och ökar hudcellernas omsättning. 
 1. Klairs supple preparation facial toner. På kvällen häller jag först några droppar av denna på en bomullspad (den hårda varianten av toner mate 2 in 1 pads) och sveper innifrån och ut över hela ansiktet. I steg 2 värmer jag upp några droppar I handflatorna genom att dra handflatorna mot varandra och sedan pressa händerna över kinder, haka, panna och under ögonen. Detta för att verkligen få in produkten i huden så att den återfuktas, får ett balanserat pH värde efter rengöringen och lugnas samt plumpas med all näring från tonern. 
 2. Sheetmask.Klairs rich moist soothing mask och dr ceuracle tea tree purifine mask är två gamla favoriter jag alltid kommer tillbaka till! Perfekta för att lugna och återfukta en lite trött, känslig och fukttörstande hud. Jag älskar att lägga på dessa när jag känner mig lite känslig i huden vilket lätt kan hända när solen börjar komma fram eller när man sitter framför datorn långa dagar. Tips! Lägg dem i kylen ca 10 min innan användning för en otroligt skönt kylande effekt. En annan mask jag börjat använda är denna Make P:rem comfort me brightening hole mask som är fylld med vetegroddsextrakt (fullt med vitaminer och mineraler) och C-vitamin som boostar lystern och jämnar ut hudtonen. 
 3. Klairs freshly juiced vitamin drops. Jag brukar droppa ut en droppe I pannan och en på vardera kind och sedan försiktigt massera och pressa in serumet I huden. Det som är så fint med detta serum är att det innehåller 5% C-vitamin (askorbinsyra). C-vitamin är en kraftfull antioxidant som hjälper till att de den där fint naturliga lystern, jämna ut hudtonen genom att den bearbetar och bleker bruna fläckar/pigmentering och samtidigt även förebygger nya pigmentfläckar. Den ökar också elasticiteten I huden vilket gör att det också är en bra anti-aging ingrediens! Var dock alltid noga med hög spf, särskilt när du använder askorbinsyra (eftersom det hjälper fram nya hudceller som är känsligare för solen än de gamla).
 4. Dr ceuracle royal vita propolis ampoule. Jag använder denna på samma sätt som i morgonrutinen och 2-3 droppar räcker långt och väl. Jag brukar droppa ut 1 droppe direkt i pannan med pipetten och sedan värma upp 1-2 droppar genom att hälla den i handflatan och dra handflatorna mot varandra snabbt, sedan pressar jag in serumet genom att försiktigt trycka handflatorna över kinder, panna och haka,
 5. Klairs fundamental nourishing eye butter. Jag klickar ut en klick på toppen av ringfingret och fördelar mellan ögonen. Jag duttar sedan försiktigt med varje ringfinger innifrån och ut.  Det är viktigt att vara försiktig och inte pressa för hart eftersom huden under ögonen är tunnare och känsligare än i resten av ansiktet.
 6. Klairs  midnight blue  calming cream. På vår och sommar brukar jag ha denna varje kväll eftersom den hjälper till att förebygga pingmentering som jag lätt får från solen. Denna fungerar för manga som en punktbehandling men går också bra att använda som en kräm för hela ansiktet. Den ger en otroligt skönt kylande effect på huden och känns direct lugnande på huden. Den innehåller bland annat Guajazulen somär en växtbaserad komponent som utvinns ur kamomillolja och som lugnar och bygger upp huden (perfekt after sun product). Det är också Guajazulen som ger krämen dess naturligt blåa färg. Den innehåller också en av mina favoritprodukter (som använts under tusantals år I korea), nänligen Centella Asiatica (utvinns från en liten planta som växer I Asian). Den förhindrar ärrbildning och hyperpigmentering och ökar på cellförnyelsen. Har man bränt sig I solen eller har en blemma eller finne på kvällen och masserar in  ett lager av denna så brukar de vara mirakulöst försvunna eller markant mindre på morgonen. Älskar den helt enkelt!

  Jag har lagt upp hela kitet till rabatterat pris på hemsidan, finns så länge lagret räcker! För att komma till kitet, klicka här

  Ta hand om er nu!

  Kramar

  Cecilia

  Senast besökta