K-beauty trender 2018

Trender inom K-beauty 2018

Detta kommer vara året för enkelhet och renhet inom ny hudvård från Korea.

Varje år sprutar det ut nya hudvårds- innovationer från Korea och 2018 ser minst sagt lovande ut. Jag har listat några saker som jag tror att vi kommer att få se under det kommande året.

 

  1. Mer fokus på snälla men kraftfulla ingredienser och mindre på lekfulla förpackningar.
    Går man in i en beauty-store i Korea så möts man ofta av en hel del förpackningar som ser mer ut som leksaker eller godis snarare än hudvård. Det betyder inte att produkten är sämre, bara att hudvård också kan vara kul. Men det ser ut som att många företag kommer inrikta sig mer på själva innehållet snarare än en rolig produktförpackning.
  2. Vi kommer att se mer “rena” märken.
    Det vill säga inte naturliga utan rena på så sätt att produkten är fri från skadliga ingredienser som på något sätt kan irritera huden eller vara skadlig. Så även om ett märke inte är 100% naturligt så kan det vara 100%“rent” alltså utan exempelvis parabener, silikoner eller sulfater
  3. Multifunktionella produkter
    Vi kommer att se produkter som förenklar vår hudvårdsrutin, det vill säga fler produkter med 2 in 1 eller 3 in 1.
  4. Ingredienser som är effektiva men milda för mycket känslig hud
    I Korea finns en hel den luftföroreningar och under våren kommer även under några veckor det så kallade yellow dust från Kina. Jag minns att jag vissa dagar inte kunde gå ut på grund av att dessa starka föroreningar gjorde luften så pass farlig att andas in. Allt detta påverkar såklart huden på koreaner och gör att många får väldigt känslig hud med irritation och rodnad. Detta gör att många koreanska kosmetik-företag letar efter ingredienser som fungerar för den känsligaste hudtyp och som minskar just rodnad och irritation. Under 2017 har en populär ingrediens för känslig hud varit Centella Asiatica (som finns i många av klairs och by wishtrends produkter samt leegeehaam (ljh)) och jag tror att vi kommer att se mer sådana ingredienser under 2018. Detta gör också att vi kommer se många produkter som inriktar sig på att skydda huden från föroreningar och oxidativ skada.
  5. Konkurrens från japanska märken
    Japanska märken kommer att börja konkurrera mer med koreanska märken på den internationella arenan.
  6. Skönhetsteknik för hemmabruk.
    Jag tror vi kommer se en hel del ny teknik inom hudvård som ökar effektiviteten i hudvårdsprodukter. Vi kommer t.ex att se Ion Enhancern som ökar absorbering och penetrering av aktiva ingredienser i sheetmasks. Sådant har man tidigare behövt besöka en klinik för att göra, men det kommer även att finnas för hemmabruk. Vi kommer bland annat att presentera en sådan för er här på GLOWID I slutet av januari!

 

För att summera så tror jag att 2018 kommer vara året för enkelhet och renhet. Jag ser så mycket fram emot att se och testa många nya produkter och att få presentera dem för er under 2018. Mesta av allt ser jag fram emot min kommande Seoul resa då jag får reka och testa allt nytt som kommer under våren! Stay tuned kära ni!

 

 

The post K-beauty trender 2018 appeared first on Glowid.

Senast besökta