K-Beauty tips för att ta hand om det känsliga området kring ögonen 💘

Huden runt ögonen är tunnast på hela kroppen vilket gör att den ofta är lite extra känslig. Denna del av ansiktet är därför mer benägen att visa ålderstecken, så som rynkor, fina linjer, svullnad och mörka ringar. För att tackla dessa problem är det viktigt att ge huden runt ögonen extra mycket fukt och näring.

Låt oss utforska hemligheterna bakom koreansk ögonvård och hur du kan ta hand om detta känsliga område i ansiktet lite extra! 🔎

Koreanska ingredienser att leta efter i ögonkrämer:

I koreansk hudvård är ögonkrämer en central del av den koreanska hudvårdsrutinen och utmärker sig genom att vara berikade med en härlig kompott av naturliga och effektiva ingredienser. Dessa ingredienser är noga utvalda för att adressera specifika behov. Nedanför utforskar vi några av dessa spännande koreanska ingredienser som vi på GLOWiD tycker att du bör kika in, speciellt eftersom de spelar en nyckelroll i att främja en hälsosam hud. 

Koreanska ingredienser i ögonprodukter:   

🐌 Snigelsekret, är en framstående ingrediens inom koreansk hudvård och används för att tillföra en intensiv återfuktning och förbättra hudens elasticitet. Dess fuktgivande egenskaper hjälper till att bibehålla och balansera hudens fuktnivåer, vilket är avgörande för att undvika en torr och stram hud. 

💛 Yuzu Fruit Extract, hämtat från Yuzu-frukten som är känd för sin rika C-vitaminhalt, förser huden med otroligt mycket näring. Dess uppfriskande och antioxidativa egenskaper verkar även skyddande och uppljusande, vilket ger huden skydd från fria radikaler och en klarare och lystrig hudton.

🧡 Ginseng, är en annan betydande ingrediens inom koreansk hudvård, och är känd för sina fantastiska anti-aging egenskaper. Ginseng är en naturlig ört som har använts i traditionell medicin i århundraden och har många hälsofördelar. 
Ginseng extrakt kan hjälpa till att öka blodcirkulationen i huden, vilket resulterar i en mer vitaliserad och slätare hud. Dessutom sägs ginseng ha adaptogena egenskaper, vilket innebär att det kan hjälpa huden att hantera och anpassa sig till stressfaktorer, vilket är viktigt för att upprätthålla hudens övergripande hälsa.

🍯 Propolis och Kollagen är två ingredienser som kompletterar varandra och skapar en otrolig synergi. Propolis, som är en substans som bin använder för att bygga sina kupor, är rik på antiinflammatoriska egenskaper. Kollagen, å andra sidan, är känt för sin förmåga att återfukta och ge fasthet åt huden, vilket är särskilt viktigt för att motverka ålderstecken och bekämpa fina linjer.

🍋 Vitamin C, särskilt i form av ascorbic acid, är en populär antioxidant som skyddar huden från skadliga fria radikaler. Dess antioxidanteffekter är viktiga för att förebygga skador på huden och kan även hjälpa till att minska hyperpigmentering, vilket resulterar i en klarare och jämnare hudton. 

💧Hyaluronsyra är en fuktbindande ingrediens som fungerar som en magnet för fukt. Ingrediensen har förmågan att hålla kvar och absorbera fukt. Hyaluronsyra är därför en nyckelingrediens för att uppnå och behålla en välhydrerad och plumpad hud.

Några K-beauty ögonkrämer vi tycker att du ska kika in

 

1. COSRX Advanced Snail Peptide Eye Cream:

    • Huvudingrediens: Snigelsekret (73,6%)
    • Skyddar mot fuktförlust och förbättrar elasticitet.
    • Uppstramande och bidrar till en fastare hud.
    • Reducerar mörka ringar, ger lyster och naturligt glow.
    • Motverkar och reducerar tecken på tidigt åldrande.
    • Passar för alla hudtyper och åldrar.

2. Saturday Skin Yuzu Vitamin C Bright Eye Cream:
    • Huvudingrediens: Yuzu Fruit (rik på vitamin C)
    • Djup återfuktning och ökar fuktnivån i huden.
    • Reducerar fina linjer.
    • Kraftfulla antioxidanter för att skydda huden.
    • Niacinamid ger jämn hudton.
    3. Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Capsule Eye Cream:
        • Huvudingrediens: 33,5% Propolis extrakt
        • Lätt formula med Kollagen kapslar för lyster.
        • Effektiv mot fina linjer, torr hud och mörka ringar.
      4. Saturday Skin Wide Awake Brightening Eye Cream:
          • Huvudingredienser: Avokadoprotein, Hyaluronsyra, Daddelfrö-extrakt
          • Cha-7-Complex för jämn hudton och ökad återfuktning.
          • Avokadoprotein motverkar fina linjer och stärker fuktbarriären.
          • Daddelfrö-extrakt boostar hudens vitalitet.
          • Vegansk och fri från sulfater, parabener, syntetiska färger och dofter.

        Don't forget!
        Gör alltid en patch-test innan du applicerar nya produkter för att vara säker på att produkterna! ✨ 

        Guide: Så applicerar du ögonkräm korrekt:

        1. Rengör ansiktet: Börja med en ren och torr hud. Använd en mild olje- och skumrengöring för att avlägsna smink och orenheter från ögonområdet.
        2. Lite produkt räcker långt: Ögonkrämer är kraftfulla. Använd en liten mängd, vanligtvis storleken av ett riskorn eller en ärta.
        3. Applicering: Punktera försiktigt ögonkrämen runt ögonområdet med din ringfinger, börja från det inre hörnet och arbeta dig utåt. Undvik att gnugga eller dra.
        4. Massera: Massera in ögonkrämen i huden med små, cirkulära rörelser från det inre till det yttre hörnet av ögat med ringfingret.

        Genom att integrera dessa tips i din dagliga hudvårdsrutin kan du ge den känsliga huden runt ögonen den extra kärlek och omsorg den förtjänar 💞

        xx

        Team GLOWiD

        Senast besökta