K-Beauty för nybörjare

Koreaner är kända för sin strålande hud, vilket många verkar tro beror på gener. Det handlar dock om en helt unik hudvårdprocess som innebär upp till 10 steg, vilket ju kan tyckas lite skrämmande! Vi hjälper dig att avmystifiera detta och har plockat ner allt i steg för att göra det lätt att förstå. Tanken är att alla kan anpassa stegen till sin egen hud och hur den mår. På vintern (när huden ofta är väldigt torr) kan man behöva flera steg och på sommaren kan det räcka med två. Om du blir osäker på ordningen så ta produkten med tunnast, mest vattnig konsistens först och avsluta med den tjockaste.

I slutändan kommer det att hjälpa dig att få strålande hud året runt. Det är värt att lägga lite extra tid och när du ser resultatet förstår du varför! 

 Steg 1) Dubbeltvätten.

 Steg ett: Oljebaserad tvätt

För att ta bort all oljebaserat smink, solkräm och föroreningar, börja med ett olje-tvätt. Det är bra att börja med eftersom att vatten stöter bort olja. Pumpa ut lite olja och massera ansiktet med mjuka, uppåtgående cirkelrörelser. Tillsätt sedan vatten i ansiktet och massera igen (om oljan nu ser mjölkig ut gör du rätt). Skölj med ljummet vatten.

 Steg två: Vattenbaserad tvätt

För att få bort den vattenbaserade smuts som kan ligga kvar, använd en skum eller krämtvätt. Efter att du sköljt av all olja, lägg skum eller rengöringskrämen i ansiktet och massera med mjuka uppåtgående cirkelrörelser. Skölj av med ljummet vatten. Upprepa varje morgon och kväll!

En hudvårdsmyt är att olje-tvätt ger finnar. De gör faktiskt det motsatta, de är mycket milda och hjälper till att bli av med akne.

2) Toner

Tonern utgör grunden för dina andra hudvårdsprodukter. Du behöver inte ha bomullsrondeller, bara häll lite toner i händerna och klappa in i huden med handflatorna i hela ansiktet tills allt sugits upp. Traditionellt sett här i västvärlden, är tonern till för att ta bort resterande smuts. I Korea används den både för att återställa pH-balans, lite för att rengöra, men mest av allt för att ge näringsämnen (såsom antioxidanter) och mjukgöra huden. Den förbereder huden för resterande steg och låser in fukt så att huden inte blir torr efter tvätten.

 3) Essenser brukat vara lite mer flytande och mindre koncentrerade än serum. Deras huvudsakliga syfte är att återfukta huden ytterligare och att förbereda huden för serum.

4) serum och ampouler

Dessa är formulerade med aktiva ingredienser som är inriktade på särskilda behov utefter hudtyp, såsom fina linjer,rynkor, hyperpigmentering och uttorkning. Så detta steg är viktigt att anpassa till just din hudtyp.

5) Ögonkräm – Huden runt ögonen är tunnare och blir lättare uttorkad, så det bör behandlas med en kräm speciellt framtagen för att skydda och ge näring

6) Fuktkräm – En fuktkräm avsedd för din hudtyp skapar en barriär som kommer att låsa in alla produkter du redan använt, i stället för att de avdunstar från huden.

7) Peeling

Använd en mild, icke-irriterande peeling 2-3 gånger per vecka för att främja cellförnyelsen, lösa upp tilltäppta porer och möjliggöra för de produkter du använder att absorbera lättare.

8) ark masker eller sheet masks

Engångs ark-masker dränks med samma aktiva ingredienser som finns i serum och essencer, men är mer av en ”a la carte” version som du kan använda vid behov när du känner att du behöver tex extra fukt. Det är därför bra att ha några masker med olika inriktning. Efter att ha lagt arket över ansiktet och haft den på mellan 10-20 min tar du bara av den och låter allt sjunka in i huden.

 9) Sovmasker

Denna kräm som är fylld med aktiva ingredienser låter du vara kvar på din hud hela natten. Använd dem 2-3 gånger per vecka i stället för din vanliga fuktighetskräm för att få din skönhetssömn (bokstavligen).

Glöm inte att alltid ta på solkräm och bb-cream på morgonen innan du går ut. Solen är den största boven när det gäller rynkor och pigmentfläckar så se till att skydda din hud!

The post K-Beauty för nybörjare appeared first on Glowid.

Senast besökta