Håll kvar ditt sommarglow!

Håll kvar ditt sommarglow!

Luften känns kallare, rutinerna börjar kicka igång och huden kanske har fått pigmentfläckar och börjar strama litegrann. Semestern må lida mot sitt slut, men det betyder inte att ditt sommarglow måste försvinna! Här kommer några enkla steg för hur du förlänger din sommarlyster.

Den koreanska dubbeltvätten

Jag har skrivit om den många gånger, men den är minst sagt värd att ta upp om och om igen, för den funkar faktiskt! Liksom fett tar bort fett så tar olja bort olja och visst har vi alla en hel en del olja i huden, både egenproducerad men också från omvärlden, såsom från avgaser i luften, solkräm (som oftast är oljebaserade) samt smink. För att få bort allt detta från huden behöver man därför börja med en oljebaserad tvätt (vatten stöter bort olja) och sedan fortsätta med en vattenbaserad tvätt för att få bort resterande smuts från huden. Först efter en ordentlig rengöring som tar bort både oljebaserad och vattenbaserad smuts kan alla efterkommande produkter få en optimal effekt i huden, annars är risken att det lägger sig ovanpå all smuts som ligger kvar i huden. Gör den med fördel båda morgon och kväll, då de flesta av oss producerar olja under natten. Kika på vår kortfilm som visar hur man gör en koreansk dubbeltvätt och även trippeltvätt om man vill rengöra ytterligare:)Den koreanska dubbel/trippeltvätten

Tips på oljerengöring är klairs gentle black deep cleansing oil och ett alternativ för vattenbaserad tvätt är exempelvis leegeehaam grow tea tree 30 cleanser  som har en härligt skummig konsistens när man blandar den med vatten. Passar utmärkt för en känslig hud som också är acnebenägen eller lätt får blemmor.

Leegeehaam tea tree 30 cleanser

Klairs gentle black cleansing oil

 Vill du använda en tredje rengöring /trippeltvätt) så kan någon av klairs tvålar vara ett bra alternativ beroende på din hudtyp. Den rosa, klairs rich moist soothing facial soap  är för känslig och torr hud, den svarta, klairs pore gentle black charcoil soap, för oljig hud med stora porer och den bruna, klairs manuka honey and choco body soap för acnedrabbad hud (går bra för både ansikte och kropp)

Exfoliera mera!

By wishtrend mandelic acid 5% prep water

Exfoliering är ett måste för en äkta lyster, fukt och en hälsosam och jämn hudton! Exfoliering tar bort döda hudceller och hjälper nya att komma fram samt förbereder huden för en mer effektiv återfuktning. Om huden inte exfolieras lägger sig istället smuts, olja och fukt mm ovanpå de döda hudcellerna och därmed blir återfuktningen inte lika effektiv plus att du kan få blemmor, porer, finnar samt att sminket inte lägger sig lika bra då huden ofta blir torr och glåmig om man inte exfolierar regelbudundet.

Hur ofta? Exfoliera ca en till tre gånger per vecka och använd gärna en mild variant som inte irriterar huden. Min favorit särskilt nu efter sommaren då solen (trots solskydd och hatt) gett mig lite av mina pigmentfläckar tillbaka, är By wishtrend mandelic acid 5% skin prepwater  som innehåller mandelsyra (en mild variant av AHA-syra) vilken tar bort döda hudceller, mjukar upp huden, hjälper fram nya hudceller, minskar fläckar och pigmentering samt lugnar acne och blemmor. Ett tips för extra effekt är att hälla några droppar på en bomullspad och lägga på utsatta områden som är särskilt glåmiga, låt ligga någon minut och dra sedan försiktigt bort dem. Så känner du att huden känns glåmig, trist, rynkig och med ojämn hudton, då kan denna vara en räddare i nöden!

En annan produkt som exfolierar milt och som går att använda varje dag är  By Wishtrend’s Green Tea & Enzyme Powder Wash, tvätt och exfoliering i ett! Den passar utmärkt för en blandad eller oljigare hudtyp med stora porer då den innehåller grönt te och papain från papayaträdet som exfolierar och tvättar huden skonsamt och jobbar både återfuktande och porförminskande.

By wishtrend green tea and enzyme powder wash

Massera ditt ansikte

När du masserar ditt ansikte ökar blodcirkulationen i huden samtidigt som det hjälper till att få bort toxiner och den puffiga känslan kring ögonen som kan uppstå efter en tuff dag. Dessutom hjälper det musklerna i ansiktet att slappna av, för det är riktigt skönt! Glöm inte att använda en oljebaserad tvätt eller fuktkräm när du masserar, så att det inte stramar för mycket i huden.

Denna olja från klairs passar utmärkr för ansiktsmassage Klairs Gentle Black Cleansing Oil, en oljetvätt som skonsamt rengör huden och reglerar talgproduktionen med hjälp av svart sesamolja, svart vinbär och svarta bönor!

Om du hellre vill använda en återfuktare vid massagen fungerar klairs freshly juiced E-vitamin mask utmärkt!

Här kan du se vår guide till koreansk ansiktsmassage: Koreanska massagetips för ansiktet

 

C-vitamin

C-vitamin är toppen att äta men gör också underverk i hudvård. Det jämnar ut hudtonen, bleker bruna fläckar, ökar fasthet och minskar fina linjer. Så för att få en hud med hälsosam lyster inifrån är c-vitamin en superhjälte utan dess like! För den känsligare huden rekommenderar jag klairs och för den icke -känsliga by wishtrend.

 

Klairs freshly juiced c-vitamin drops

By wishtrend vitamin c 21,5 advanced serum

 

Avsluta alltid med en fuktkräm som låser in fukt och näring i huden som ett skyddande lager och unna dig själv en nattmask vid behov för att öka på fukt och näring till huden under natten. För dig som vill jobba anti-aging och samtidigt lugna huden samt jämna ut hudtonen är klairs freshly juiced E.vitamin mask ett bra alternativ!

Klairs freshly juiced E-vitamin mask

Ha en underbar helg!

Cecilia

The post Håll kvar ditt sommarglow! appeared first on Glowid.

Senast besökta