Börja november på ett lugnt och harmoniskt sätt med oss!

Idag inleder vi vårt Pogeun-tema på GLOWID. Pogeun är koreansk uttryck som står för för mys, vilket vi förknippar med balans, mysig rutiner och self-care. Hudvård är för oss inte endast produkter du applicerar på huden utan även någon som vi önskar ger avslappning  i vardagen! 

Under vårt Pogeun-tema har vi valt ut produkter som vi tycker hjälper oss att få in mer self-care i vardagen, och ni hittar dem på kampanj november ut!

Här kommer några av våra absolut bästa pogeun self care tips!

1. Vi älskar att varva ner efter en hektisk dag med en härlig ansiktsmask! Att ta hand både om sitt yttre och inre välbefinande går mycket hand i hand och att skapa en härlig hudvårdsrutin där man tar hand om sig sjävl lite extra genom att lägga en mask och få koppla under tiden den verkar är ett bra sätt att skapa lugn för både sinne och hud!  

Just nu har vi 20% på 3 härliga masker som är perfekta för att få in lite mer pogeun i vardagen!   

  • Matcha Clay Pack från Dr. Ceuracle är en lermask fylld med matcha som är rik på antioxidanter. Lermasken bidrar till att förminska porer, hålla huden mjuk och len samt rena och liva upp trött hud. 
  • Mugwort Mask från I’m From är en ansiktsmask som med hjälp av mugwort och centella asiatika verkar för att lugna och balansera. Denna mask är full av vitaminer och mineraler och hjälper till att snabbt lugna irritation och rodnad genom sin naturliga kylning, lugnande effekt. 
  • Sist men inte mist har vi den omtalade Honey Mask som också kommer från I’m From! Denna mask innehåller 46,44 gram naturlig honung som ger djup fukt och näring, verkar lugnande och förebygger acne. Här kommer några superbra beauty hacks: 1. Preppa huden genom att applicera en återfuktande mist innan du lägger på masken!  2. Låt med fördel masken verka i upp till en timme! Den kommer inte torka in utan masken behåller sin underbara och återfuktande konsitens. Perfekt eftersom man hinner kolla ett helt avsnitt av sin favorit serie!

2. Har ni hört om moisturizing meditation? Detta är en meditation som handlar om att ge även ge kroppen lugn, kärlek och mindfullness genom att smörja in den. Detta kan lindra spänningar i kroppen och skapa ett lugn i själen om man exempelvis känner sig stressad. Varför inte passa på att massera spänd nacke och axlar eller öka cirkulationen i benen genom massage under tiden du smörjer in dig? Klairs Supple Preparation All over Lotion är ren återfuktande kräm som är perfekt för detta (den är dessutom just nu på 20 %) Denna multifunktionella kräm funkar även toppen att ta i torra hårtoppar! 


3. En annan lugnande och typisk koreansk ritual som är enkel att lägga till i vardagsrutinen är att massera ansiktet med en Face Roller! Använd den över sköna och lugnande konsitstener som sheetmask eller serum (som tex Natural Repair Serum Hyggee) och tryck med rollern lite extra över spända käkar och kindben. Tips är att lägga rollern i kylskåpet över natten för att nästa morgon njuta av en härlig ansiktmassage som både motverkar rynkor, lindrar svullnader, ökar blodcirkulationen och hjälper produkterna att sjunka bättre in i huden. Något som är härligt är att använda rollern försiktigt över Hydrogel Eye Patches också från Dr. Ceuarcle som är återfuktande ögonmasker fullproppade med bland annat Hyaluronsyra! Dessa ger en upppiggande och svullnadsdämpande effekt tillsammans med rollern!  

4. Drick lugnande te som en del av din self care rutin! Varför inte passa på att tända ett doftljus med lugnande doft eller använda aromaterpi oljor på kroppen under tiden ni njuter av te-koppen! Detta skapar en harmoni som förbereder kroppen för en god natts sömn.  

5. Det är lätt att man glömmer bort hårbotten, men precis som hudvård vill vi ju ge det bästa till vårt hår och hårbotten. Vi kan tänka att vi förlänger vår ansiktsrutin och att tänka på att vi faktiskt har en hud i hårbotten också. Vi kan därför behöva anpassa våra produkter som vi använder till håret efter vilket behov vi är i. Vi vill även dela med oss av våra bästa tips för att ta hand om håret och hårbotten!   

  • Fel schampoo är en vanlig orsak till en irriterad hårbotten då vissa schampoon kan rubba våran pH-balans i hårbottnen. Detta medför att vi ofta upplever torrhet och irritation. För att behandla en känslig hårbotten är det grundläggande med en bra rutin till håret. Använd gärna ett milt schampoo som Dr. Ceuracle scalp Dx Scaling schampoo som är bra för att motverka håravfall, den ger även näring och återfuktning åt håret och hårbotten. Schampoot innehåller bra och närande ingredienser för en skalp som behöver lite extra omvårnad och stärker hårstråna från roten!  Den lindrar en röd och irriterad hårbotten och motverkar klåda samt ger fin volym och glans till håret.  
  • Gör din egna hårmask! Mixa Honey Mask med några droppar av arganolja i handen och applicera som en mask där ditt hår behöver extra mycket fukt och näring! Låt det sitta i håret i ca 5 minuter och skölj sedan av Detta motverkar torrt och skadat hår och under hösten och vintern när vårt hår tenderar att bli lite torrare och skörare.  
  • Massera hårbotten då det ger en skön avkoppling samtidigt som det är ett bra sätt att stimulera tillväxten. Massagen stimulerar blodcirkulationen som får igång hårets tillväxt i hårsäckarna!  

Hoppas ni har gillat våra Pogeun self care-tips och får en mysig november månad!  

  

Senast besökta