8 koreanska tips för din optimala sommarhy!

Äntligen är sommaren här och med den följer sommarhyn som behöver sin omsorg och sina knep för att må så bra som möjligt. Under hela juli hittar ni utvalda produkter i vår sommarkampanj rabatterade med 20%. Alla produkterna är utvalda just för att de är perfekta produkter att använda under sommaren baserade på sitt innehåll och sin funktion. Självklart vill vi dela med oss av de bästa sätten att använda dem, därför ger vi er de 8 bästa koreanska tipsen för din optimala sommarhy.

1. På sommaren är man i Korea ofta försiktigare med syror då dessa gör huden känsligare mot solens strålar. Men samtidigt vill man ju fortsätta hålla huden i balans, ta hand om porer och jobba på lystern. Antingen kan man välja en syraprodukt med mildare syror som BHA, PHA eller LHA, eller så kan man komplettera med en lermask. Då passar det perfekt med vår Jeju Matcha Clay Pack från Dr. Ceuracle. Denna lermask är fylld med matcha (från ön Jeju) som är rik på antioxidanter. Lermasken innehåller också aminosyror, betain och kaolinlera som bidrar till att förminska porer, hålla huden mjuk och len samt rena och liva upp trött hud. 

2. Korta ner rutinen! Sommar är lika med semester för många, och då kan det vara härligt att korta ner rutinen. Under sommaren föredrar många också lättare konsistenser, då är multifunktionella produkter med härliga konsistenser ett tips! Både Supple Preparation Facial Toner från Klairs samt Quad Active Boosting Essence från By Wishtrend är exempel på sådana produkter. Under sommaren kanske det räcker att klappa in flera lager av dessa produkter och sedan gå direkt på dagkrämen eller solkrämen. Detta kallas 7-skin method och den innebär att med hjälp av tonern bygga upp en fuktbarriär och näring med flera lager. Med hjälp av den tunnare tonern ökar fuktighetsnivån i huden mer effektivt utan tyngden från tjockare krämer eller oljor eftersom tonern/essence är lättare och snabbare sjunker in i huden. Det är också ett sätt som funkar för alla hudtyper och det ger fukt och återställer pH-värdet samtidigt som det ger ett glow och fastare hud. Du kan även hälla över produkten i en liten sprayflaska för en uppfriskande och lugnande mist att använda både i rutinen samt under dagen. Eller så kan man dränka bomullspads och lägga över ansiktet som en sheet mask. 

3. Slarva aldrig med rengöringen! Under sommaren svettas man ofta mer än vanligt samt lägger på solskydd i omgångar, och om hudens temperatur ökar med endast 1 grad, kan talgproduktionen öka med hela 10%! Detta kan täppa till porerna och därför är det extra viktigt att fokusera på rengöringen. Som alltid rekommenderar vi en oljerengöring först för att sedan följa upp med en vattenbaserad rengöring. I kampanjen hittar ni pH Hyaloron Gel Cleanser från Hyggee. En härligt vattnig och fuktgivande gelrengöring som skonsamt tar bort smuts, talg och döda hudceller utan att irritera. Konsistensen är mjuk och blir till ett härligt studsigt skum vid tvätt. Med hela 8 olika hyaluronsyror återfuktar den och låser in fukt djupt inne i huden. Miljövänliga ingredienser som aminosyror från äpple och kokospalmträd minimerar hudirritation och tar effektivt bort talg. Rengör utan att torka ut helt enkelt!

4. Mista hela dagen! Solen i kombination med att man svettas torkar ut huden vilket gör att fast det inte alltid känns så så behöver man tillföra fukt under varma sommardagar. Då vi svettas förlorar huden mycket fukt vilket kan resultera i torr och irriterad hud där det yttre lagret av huden blir försvagat och huden kan inte skydda sig optimalt från bland annat UV-strålar.  Fuktförlust stör också olje och vattenbalansen i huden vilket ger ökad talgproduktion vilket i sin tur kan bidra till acne. Smidigaste och lättaste sättet att tillföra fukt är ju självklart att då använda en mist! Hyggees All-In-One Mist är med i vår sommarkampanj och är älskad av många av våra kunder. Lina G, kund hos oss skriver i sin recension, "Bästa misten som alltid finns hemma. Återfuktar oavsett om jag har smink på eller utan. Om jag är extra torr använder jag den i min morgonrutin innan smink och även efter sminkning. Den ger även extra glow." Som Lina skriver kan du dels använda den som din toner i din rutin, eller varför inte använda den koreanska metoden att mista mellan varje produkt i din rutin för extra återfuktning och glow. Men du kan även använda den under dagen för att fylla på med fukt, både över och under smink. 

5. Kyl ner huden! På sommaren kan huden bli varm och ja, ibland även solbränd om man slarvat med solskyddet, och resultera i röd och irriterad hy. Finns det då något härligare än att lägga på en kall produkt över ansiktet. Svar nej! Vårt absolut bästa tips under sommaren är att förvara produkter i kylen för extra svalka, och extra härligt blir det ju om dessa produkter redan innan verkar lugnande, återfuktande och lindrande. Några produkter som passar extra bra för detta är sheet masks. I kampanjen hittar ni både Safe Me Relief Moisture Mask från Make P:rem samt vår alldeles egna Aqua & Glow Sheet Mask. Både dessa är fantastiskt härliga att förvara i kylen och ta ut varma dagar när huden behöver svalkas ner och lugnas. Även Hydrium Triple Hyaloronic Moisture Ampoule från COSRX passar väldigt bra för detta som ger djup återfuktning med bla. vitamin B5 (panthenol). Vitamin B5 har fuktgivande och antiinflammatoriska effekter på huden, vilket gör att den lämpar sig bra att använda speciellt på torr, uttorkad och tom. flagnande hud. Även klassikern Midnight Blue Calming Cream från Klairs är super att använda för att lugna irriterad och röd hy. 

6. Satsa på glowet i sommar! Något vi älskar att göra är att mixa olika produkter för att få fram den optimala  kombinationen. När målet är maxat glow så gillar vi att mixa vår BB Cream eller CCC Cream med Advance Snail 96 Mucin Power Essence från COSRX. Denna essence hjälper även till, förutom att ge härlig lyster till din bas, att reparera och lugna röd och känslig hud efter acneutbrott eller andra hudskador genom att effektivt fylla på med fukt. Verkar mycket fuktgivande trots den lätta och fina konsistensen som ger långvarig återfuktning utan att kännas tung eller klibbig på huden samt ger en plumpad effekt på huden. 

7. Glöm inte huden runt ögonen som är extra känslig och under sommaren utsätts för mycket sol. Solskydd, hatt och solglasögon är dina bästa vänner i sommar, och för att ta hand om huden runt ögonen lite extra efter en dag på stranden rekommenderar vi att du använder Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask från Dr. Ceuracle för att lugna och fylla på med fukt. Innehåller Vitamin B5 som har en uppstramande effekt och skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som den återupplivar och ger näring till en torr och trött hud. Dessa masker går även att använda på andra ställen i ansiktet som behöver lite extra kärlek, som runt munnen eller kinderna. Tips är att även lägga en sheet mask över för dubbel effekt!

8. Välj dina antioxidanter! Att inkludera produkter med antioxidanter har flera fördelar för din hy under sommaren. Både C-vitamin och E-vitamin passar nämligen extra bra nu då det skyddar mot hyperpigmentering (c-vitamin) samt bevarar fukten i huden och skyddar mot solskador (e-vitamin). För den C-vitamin sugna kikar man lite extra på Vitamin Tree Water Gel från I'm From och för den som vill ha en produkt med E-vitamin så är Freshly Juiced E-vitamin Mask från Klairs produkten för dig!

Hoppas några av dessa tips kommer till användning och att ni hittar nya favoriter i vår sommarkampanj! Ha en underbar sommar och glöm inte att vi alltid finns på DM på Instagram, vår chatt på hemsidan samt på info@glowid.se för att hjälpa er ytterligare med er sommarhud!

 

Senast besökta