K-beautytrenden Jelly Skincare – hybriden mellan gel och kräm

Att anpassa sin hudvårdsrutin efter säsong är många vana vid, där rutinen kanske blir kortare under sommarhalvåret. Men att anpassa rutinen innebär också att man har en viss insikt i vad olika konsistenser gör för huden; en fetare kräm kan fungera som ett barriärskydd och kapsla in fukt och en tunn toner kan med fördel appliceras i flera lager.

I det här inlägget fokuserar vi på k-beautytrenden Jelly Skincare. Ordet jelly motsvarar vad vi skulle benämna som gelé och är mycket riktigt en del av dess innebörd. Användandet av gel-aktiga konsistenser har förmågan att absorberas lättre och snabbare av huden än hos fetare krämer och passar därför under sommarhalvåret när luftfuktigheten stigit. En högre luftfuktighet innebär kortfattat att luften är mer vattenfylld till skillnad från under vintertid när den är lägre och luften upplevs torrare, vilket alltså kräver andra åtgärder när det kommer till hudvård. 

Konceptet Jelly Skincare handlar inte bara om lätta konsistenser utan också om den sensoriska upplevelsen av den; känslan av att stryka på en lätt kylande och behaglig konsistens. Samtidigt är en essentiell del av Jelly Skincare att det är en hybridprodukt som varken är en renodlad gel eller kräm utan en optimal kombination av båda formuleringarnas egenskaper att svalka och återfukta för att därför också kunna användas av alla hudtyper och hudtillstånd.

Dessutom innebär hybridformulan att en produkt kan bära mer aktiva komponenter som exfolierande syror eller C-vitamin. Därför upplevs produkter inom denna kategori som lite slime-iga och sladdriga vilket också skapat fascinationen och trenden kring den – dess unika utseende är för många också estetiskt tilltalande både i sin förpackning och på huden.

Jelly Skincare hos GLOWiD

Hos oss hittar du självklart en mängd hybridprodukter som kvalar in för att klassas som Jelly Skincare. Mellan 9-31 maj hittar du dem dessutom på 20% rabatt!

COSRX är ett märke som inte drar sig för att låta fascinerande konsistenser att ta plats. Hos dem hittar vi den internationella storsäljaren Advanced Snail 96 Mucin Power Essence som är ett mycket återfuktande essence som underhåller och förbättrar hudens elasticitet, där snigelsekret också har förmågan att vara reparerande och läkande för skadad hud. I samma serie hittar vi också krämen Advanced Snail 92 All In One Cream som bär på samma egenskaper i krämform och har en plumpande effekt. Mer om vad snigelsekret i hudvård innebär och vilka hudtyper det passar kan du läsa mer om här.

Hos COSRX hittar vi även Hydrium Green Tea Aqua Soothing Gel Cream som passar en varm och blossande hud som snabbt behöver lugnas och svalkas, och gör sig bra på en oljigare hudtyp.

Riktigt fuktgivande och fuktbevarande krämer hittas hos Make p:rem och I'm From. Safe Me Relief Watery Cream från Make p:rem stärker hudbarriären och ger långvarig återfuktning för oljig såväl som torr hud medan Vitamin Tree Water Gel från I'm From har utjämnade och antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som den motverkar förstorade porer. 

För dig som vill boosta effekten av exempelvis ditt C-vitaminsserum är Freshly Juiced Vitamin E Mask från Klairs och Vitamin 75 Maximizing Cream från By Wishtrend suveräna. Båda produkterna har högt innehåll av E-vitamin vilket har förmågan att att hjälpa huden att uppta den tillförda C-vitaminen mer effektivt. Där Vitamin 75 Maximizing Cream är en lätt och behaglig dagkräm som stärker hudens barriär och elasticitet och passar även den allra känsligaste, är Freshly Juiced Vitamin E Mask en multifunktionell produkt. Den kan användas som både en fuktmask, nattmask och fuktkräm och har en mycket unik formula som kan liknas vid en pudding som vid applicering "fyller ut" porerna och är djupverkande vad gäller återfuktning, sårläkning efter exempelvis finnar samt för en hud med fuktförlust och som behöver stärka dess elasticitet.

Från By Wishtrend hittar vi också krämen Acid-Duo Hibiscus 63 Cream som innehåller LHA- och PHA-syra vilka har exfolierande egenskaper utan att irritera huden. Den löser upp tilltäppta porer och reglerar hudens talgproduktion vilket gör den toppen som dag- eller nattkräm för fet och aknebenägen hud.

All In One Essence från Hyggee är dels en Jelly Skincare-produkt men också en hybridprodukt i sig eftersom den fungerar som både essence och serum. Fullmatad av goda bakterier/probiotika (som du kan lära dig mer om här) i kombination med tre hyaluronsyror är den mycket återfuktande, lätt exfolierande och har en anti aging-effekt.

Produkter med mer svalkande gelformula är bland annat Klairs Fundamental Eye Awakening Eye Gel, och lever verkligen upp till sitt namn. Som en riktig kaffekopp för ett morgonsvullet ögonparti lämnar den en sval och uppiggande känsla samtidigt som den snabbt sjunker in utan att kännas torr. Den funkar utmärkt under smink och har dessutom förmågan att motverka mörka ringar.

Cica Regen 95 Soothing Gel från Dr. Ceuracle är också exempel på en effektiv gelprodukt som svalkar, kyler och återfuktar. Genom rikt innehåll av antioxidanter ger den lyster och glow samtidigt som den lugnar och lindrar en irriterad hud. Fungerar som både dagkräm och fuktmask (som inte behöver sköljas av), beroende på den mängd produkt man tar. 

Slutligen, från Dr. Ceuracle hittar vi också Vegan Kombucha Tea Gel Cream som är en probiotika- och näringsrik dagkräm tack vare det fermenterade teet kombucha. Den håller hudens pH-värde i balans och stärker dess barriär och passar utmärkt som dagkräm, med fördel under sommarhalvåret.

Viimeksi katsotut